Košarkaši Partizana savladali su Šljonsk rezultatom 75:73 u meču 7. kola Evrokupa.

Partizan je nastupio bez Kevina Pantera, što je bilo primetno od početka meča, pošto je ekipa iz Poljske predvođena Keremom Kanterom uspela da dođe do vođstva 15:8, ali su crno-beli na krilima Jama Madara pre napravili seriju od 14-0 i došli do preokreta, te prvu deonicu rešili u svoju korist 22:15.

PROČITAJTE JOŠ:

Briljirao je Gregor Glas u tom momentu, pogađao i za dva i za tri, a kada je Uroš Trifunović pogodio za dva poena (30:17), činilo se da će Partizan lako doći do trijumfa.

No, Kanter i Ivan Ramljak su u tom momentu ponovo pokazali kvalitet, pa su primakli goste na 37:32, a potom je Kodi Džastis trojkom rezultat doveo do minusa od dva poena za crno-bele, 37:35.

Uspevali su crno-beli na momente da se odlepe, pa su u trećoj deonici imali i 47:40, 54:46, ali su ponovo u završnici gosti uspeli da smanje i preko Kolende meč uvedu u neizvesnost.

Završnih 10 minuta Partizan je proveo čuvajući prednost pre nego što je Kanter uz faul doneo poravnanje (66:66), a potom su uspeli gosti da dođu i do preokreta, pa su na 1:58 pre kraja preko Kantera imali i 73:68. Ipak, preko Alekse Avramovića, Ledeja i na kraju Nemanje Dangubića, koji je pogodio dva penala i potom promašaj Trifunovića nakon presečene lopte Ledeja na pet sekundi pre kraja pretvori u prednost crno-belih posle ofanzivnog skoka.

Partizan je ovom pobedom došao do prvog mesta na tabeli grupe A, s obzirom na poraz Lokomotive od Hamburga 100:82.

Dodatan problem za Partizan predstavlja povreda Gregora Glasa, koji je sredinom treće četvrtine ostao da leži na parketu nakon što je osetio bol u nozi, pa je morao da uz pomoć članova stručnog štaba napusti igru, dok je jeziv pad doživeo i Trifunović nakon zakucavanja i nesportske lične greške Ramljaka, ali se, nakon kraće neizvesnosti, vratio u igru, doduše sa čalmom na glavi zbog razbijene arkade.

Utakmicu možete pratiti na kanalu Sport Klub uz SBB ili ukoliko još uvek niste korisnik SBB usluga – putem EON aplikacije uz EON pakete van SBB mreže koji su dostupni preko bilo kog interneta u Srbiji. EON sport paket dostupan je za 799 dinara, bez ugovorne obaveze u narednih 30 dana.

Crno-bele je do pobede vodio upravo Glas sa 18 poena, dok je Trifunović imao 12, sa druge strane Kanter je ubacio 21 poen crno-belima.

Naredni meč Partizan igra 22. decembra, kada u okviru 8. kola Evrokupa gostuje Lokomotivi u Kubanju.

Partizan – Šljonsk 75:73 (22:15, 15:20, 17:17, 21:21)

Dvorana: Beogradska arena; Sudije: Karlos Kortes, Hju Tepenije, Stiv Bitner

Partizan: Kurucs, Ledej 10, Zagorac, Avramović 10, Koprivica 8, Dangubić 6, Smailagić 3, Miletić, Mur 4, Glas 18, Trifunović 12, Madar 4

Šljonsk: Kolenda 9, Karolak 5, Kanter 21, Džastis 6, Gordon, Dževa 12, Lengvajn 4, Gabinski, Mejers 4, Ramljak 12

Standings provided by SofaScore LiveScore


40′ Teška pobeda Partizana, Dangubić heroj – 75:73

Ledej je promašio trojku, Kolenda nije bio precizan pri flouteru, potom je faulirao Dangubića koji je pogodio oba penala. U narednom napadu Šljonsk nije uspeo da prevede loptu preko pola, ukrali su loptu igrači Partizana, tačnije Ledej, lopta stigla do Trifunovića koji je promašio trojku. Ipak, fantastičan je bio Dangubić, uhvatio loptu u napadu i pogodio pet sekundi pre kraja.

38′ Trifunović se vratio sa čalmom na glavi  – 68:73

Bek crno-belih je smogao snage da se vrati nakon jezivog pada. Dodušel sa čalmom na glavi. Što se terena tiče, Šljonsk je na +5 nakon poenta Kantera.

37′ Trojka Kantera, Partizan gubi – 68:71

Loši napadi Partizana, promašena trojka Mura, potom i loše građenje sopstvenog koša nakon promašaja Poljaka kaznio je Kanter trojkom za 71:68.

36′ Novi problemi za Obradovića i Partizan – 68:68

Nakon povreda Trifunovića i Glasa, te pete lične Koprivice, meč je završio i Smailagić zbog petog prekršaja, a Kanter pogodio uz faul Zagorca.

35′ Važna trojka Mura, uzvratio Karolak – 66:63

Ostao je sam, šutirao i fantastično pogodio, uzvratio je Karolak, pa Partizan ne uspeva da se odlepi

33′ Užas na parketu, jeziv pad Uroša Trifunovića – 61:56

Užasno je izgledalo… Loš napad gostiju Trifunović je iskoristio da dođe do lopte, sjurio se ka košu, skočio da zakuca, i tom prilikom ga je zakačio Ramljak sa leđa. Izgubio je ravnotežu bek Partizana, jezivo udario o parket. Srećom, uspeo je ubrzo da se pridigne, ali je morao da napusti igru jer je pri padu raskrvario glavu.

32′ Zek Ledej u seriji, povreda Glasa – 58:56

Zek Ledej je vezao sedmi poen i Partizan vratio na četiri poena viška, ali je u narednom napadu viđena i nimalo lepa scena. Glas je u jednom momentu legao na parket, uhvatio se za nogu, nakon čega je uz pomoć saigrača iznesen sa parketa.

31′ Počela poslednja četvrtina – 56:54

Iskoristio je Ledej „mismeč“ i povećao na četiri poena viška. Prepolovio je Dževa.

30′ Loša završnica Partizana, Poljaci na -2 – 54:52

Imali su crno-beli osam poena viška na 58 sekundi pre kraja, ali su Kanter pogotkom za dva i pogođenim dodatnim slobodnim bacanjem,  potom i Kolenda trojkom primakli goste, pa će tako Partizan u završnicu ušli sa dva poena viška.

29′ Trojka Ledeja – 54:46

Ostao je sam Partizanov Amerikanac, „podigao“ se na šut i pogodio trojku, siguran je potom sa penala bio Gregor Glas, crno-beli na +8

25′ Uporni su gosti, Partizan „živi“ od šuta za tri poena – 47:40

Gregor Glas je ostao sam i pogodio za tri, zatim je i Trifunović bio precizan za dva poena, pa su Obradovićevi izabranici povećali na sedam poena viška, iako se gosti iz Poljske ne predaju i koriste i najmanju priliku da ugroze vođstvo domaćina.

23′ Šljonsk prišao na dva poena minusa, novi par Partizana – 40:38

Ramljak je pogodio jedno slobodno bacanje, potom je još jednom bio precizan za dva, te su gosti prišli na dva poena minusa.

Foto: Pedja Milosavljevic/STARSPORT

21′ Dobra vest za Partizan, počelo drugo poluvreme

Lokomotiva iz Kubanja poražena je od Hamburga u Nemačkoj 100:82, pa tako crno-beli imaju priliju da preuzmu prvo mesto u grupi A u slučaju trijumfa. Što se dešavanja na parketu tiče, Trifunović je trojkom otvorio drugi deo igre.

20′ Poljaci smanjili na dva poena minusa – 37:35

Džastis je u poslednjim momentima poluvremena pogodio za tri poena i tako primakao svoju ekipu na samo dva poena minusa. Prethodno, crno-beli su zaređali nekoliko veoma loših napada, a Poljaci uspeli da iskoriste pad igre i preko Ramljaka i Džastisa u potpunosti vrate neizvesnost.

15′ Nesportska lična greška Uroša Trifunovića – 30:23

Nakon lošeg pasa Madara Trifunović je zakasnio sa reakcijom i sa leđa nepropisno sprečio Ramljaka da krene u kontru, pa je dosuđen nesportski prekršaj. Hrvat je pogodi ooba penala, nadovezao se Kolenda, gosti su smanjili na sedam poena minusa. Loša sekvenca crno-belih izazvala je burnu reakciju Željka Obradovića.

12′ Raste prednost crno-belih – 30:17

Nakon početnog vođstva gostiju, Poljacima je stala organizacija napada dok je Partizan počeo da dolazi do veoma lakih poena, a polaganjem Trifunovuća prednost je porasla na +13.

10′ Partizan na +7 nakon prve četvrtine – 22:15

Pogodio je Glas trojku, tim iz Humske otišao na sedam poena viška nakon prvih deset minuta igre.

9′ Nalet Partizana, crno-beli preokrenuli – 19:15

Ne odustaje Partizan od jake odbrane što se isplatilo, a poenima Trifunovića i Glasa, uz blokadu Koprivice pod košem Partizana, doneli su +4 crno-belima.

Foto: Pedja Milosavljevic/STARSPORT

7′ Proradila odbrana, Partizan se vratio u meč – 14:15

Nakon minuta odmora koji je zatražio Željko Obradović, Partizan je zaigrao mnogo bolje, pre svega u odbrani, što se odmah odrazilo i na rezultat. Vezao je Jam Madar četiri poena, a poljski tim zatražio tajm-aut pošto su Beograđani prišli na poen razlike.

Crno-beli ne zaboravljaju Harisa Brkića

Pre tačno 21 godinu ubijen je Haris Brkić, a crno-beli su podsetili navijače na jednog od najboljih košarkaša u istoriji tima iz Humske.

Foto: Nova.rs

5′ Avramović u kontra-ritmu, raste prednost Poljaka – 8:13

Loše su crno-beli otvorili utakmicu, zaređao je sa greškama Avramović, dok tim iz Poljske igra odlično pre svega u napadu.

4′ Poljaci čuvaju vođstvo – 5:7

Nije Avramović uspeo da pogodi za tri poena u dva navrata, sa druge strane nije precizan bio ni Kodi Džastis.

2′ Bolji početak gostiju – 3:5

Pogodio je Džastis za tri poena, gosti vode u Areni.

Dobro došli na prenos meča 7. kola A grupe Evrokupa između Partizana i Šljonska na portalu Nova.rs!

20:25 Ovacije za Duška Vujoševića

Navijači Partizana su burnim aplauzima dočekali jednog od najboljih trenera u istoriji kluba.

BONUS VIDEO: Novak Đoković i navijači Zvezde pevaju košarkašima posle poraza od Barselone

 

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare