Foto: Miroslav Todorovic/Starsportphoto ©

Košarkaši Partizana ubedljivo su savladali Trento sa 71:43 (24:16, 11:4, 19:10, 17:13) u prvom kolu Top 16 faze Evrokupa.

„Parni valjak“ je od prvog minuta kontrolisao meč i prednost povećavao iz četvrtinu u četvrtinu. Razigrani crno-beli su u potpunosti razbili italijanski tim, pa smo na momente videli i nekoliko atraktivnih poteza poput alej-upa.

PROČITAJTE JOŠ

Ukoliko je postojala bilo kakva sumnja šta će Džoš Perkins doneti crno-belima, već na debiju je ona raspršena. Amerikanac je ubrzao igru crno-belih, ali i pokazao da je sposoban da kreira poene samostalno. Prvi poen je postigao sa linije za slobodna bacanja, a onda su usledile i dve trojke u drugoj deonici uz sjajne asistencije koje su upotpunile debi.

Partizan je na početku povukao Kodi Miler-Mekintajer koji je postigao šest uvodnih poena (6:0), a kada mu se priključio i raspoloženi Markus Pejdž sa dve trojke, „Parni valjak“ je već u petom minutu imao dvocifrenu prednost (15:5).

Ono na čemu je Sašo Filipovski insistira pre susreta igrači su pokazali od prvog minuta. Energiju, želju, borbenost, sve ono što je on nazvao reakcijom bilo je na mestu. Odbrana je bila na momente nerešiva enigma za Italijane koji poslednjih pet minuta poluvremena nisu postigli ni poen (35:20). Trento je postigao tek četiri poena u drugoj deonici, a Italijani su propustili i veliki broj otvorenih šuteva.

Foto: Miroslav Todorovic/Starsportphoto ©

U trećoj deonici je viđena prava revija prelepih poteza. Vil Mozli je dva alej-upa završio zakucavanjem, dok su ostali igrači uglavnom poene beležili sa linije za slobodna bacanja.

Poslednja deonica počela je serijom Trenta od 11:4, ali su crno-beli ubrzo uhvatili pravi ritam. Filipovski je zatražio minut odmora i od tog momenta Mozli, Tomas i Dangubić nižu poene koje vraćaju veliku prednost crno-belima (61:41). Mozli je meč završio sa 12 poena uz sedam skokova, dok je Džošua Perkins pstigao 11 uz pet skokova i šest asistencija. U Trentu je najefikasniji bio Džakori Vilijams sa 15 poena, a uz to je imao i osam skokova, te jednu asistenciju.

U ovoj grupi je u utorak odigran jedan susret u kome je Metropoliten slavio protiv Lokomotive sa 83:79, David Mišino je postigao 19 poena za pobednika, dok je Mindgaugas Kuzminskas sa 21 poenom bio najefikasniji na meču.

 Partizan – Trento 71:43 (24:16, 11:4, 19:10, 17:13)

Dvorana: Ranko Žeravica Gledalaca: Bez prisustva publike Sudije: Karlos Peruđa, Amit Balak, Sinan Isguder

Partizan: Miler-Mekintajer 9, Mika 4, Zagorac 5, Pejdž 9, Dangubić 8, Stefanović /, Veličković /, Perkins 11, Janković 8, Tomas 5, Trifunović 0, Mozli 12.

Trento: Paskolo 3, Konti 2, Braun 7, Forej 0, Sanders 4, Mecanote 5, Morgan 0, Vilijams 15, Ladurner, 2, Mej 5.

Top 16 Evrokup, grupa F

Utorak

Metropoliten – Lokomotiva 83:79

Sreda

Partizan – Trento 71:43

Četvrta četvrtina: Partizan – Trento 71:43

38′ Trojka Pejdža! Partizan želi da upiše što ubedljiviji trijumf ove srede.

37′ Brza tranzicija! Crno-beli su u ovim momentima igrali sjajnu odbranu, te su nakon poena iz tranziije stigli i do 63:41. Pitanje pobednika je rešeno i tako se i ponašaju igrači gostujućeg tima.

35′ Konačno odbrana! Italijani su nekoliko napada zaredom rešili poenima, ali su crno-beli još jednom zategli odbranu i zatvorili prilaze ka košu dok je Mozli iz odbojke pogodio za 59:41.

34′ Italijani sve bolji. Trento se razigrao početkom poslednje deonice i tako brzo istopio ogromnu prednost Partizana serijom od 11:3 za 57:41.

33′ Trento pogađa otvorene šuteve. Braun je pogodio trojku i to je jedna od scena koju smo retko viđali na meču ove srede. Italijani su uglavnom ređali promašaje u nizu, ali im se ruka opustila u momentima kada su već bili otpisani.

32′ Bolje otvaranje Trenta. Ovu deonicu je sigurnije otvorio italijanski tim, koji je napravio seriju od 5:1, te je Sašo Filipovski odlučio da zatraži minut odmora.

Treća četvrtina: Partizan – Trento 54:28

30′ Miran kraj deonice. Crno-beli su u potpuno kontrolisali dešavanja na terenu, pa je još dva poena sa linije za slobodna bacanja upisao Erik Mika. Na momente se u dvorani čuje navijanje navijača.

28′ Vil Mozli na federima. Kakve dve blokade u nizu! Delovalo je u tim momentima da ništa ne može da prođe kroz njega. U sledećem napadu je Nikola Janković pogodio jedno slobodno bacanje za 50:28:

26′ Alej-upovi za špice. Kakva akcija Nemanje Dangubića i Vila Mozila. Dangubić je proigrao Amerikanca koji je silovito zakucao. Već u sledećem napadu je Mozli odigrao gotovo identičnu akciju sa Perkinsom i još jednom silovito zakucao.

24′ Brza reakcija! Rašon Tomas i Vil Mozli su uspeli da iščačkaju tu loptu, a onda je Vil to silovito zakucao za 42:26. Upravo je na ovome insistira Filipovski na poluvremenu jer nije želeo nikakvo opuštanje igrača koji su zbog ležernosti i polaganja umesto zakucavanja propustili da realizuje neke napade u uvodnih 20 minuta.

 

23′ Dangubić! Krilni košarkaš je pogodio trojku kojom je Partizan otišao na 40:24 i do najveće prednosti na meču.

22′ Dvojka Miler-Mekintajtera. Amerikanac je poluvreme otvorio poenima za 37:20.

21′ Bez poena. Oba tima nisu realizovala uvodne napade u trećoj deonici, pa i ovaj deo igre preti da bude podjednako neefikasan kao i prethodni (11:4).

Druga četvrtina: Partizan – Trento 35:20

20′ Kakva trojka Perkinsa. Ako je bilo i najmanje sumnje da li je Amerikanac pravi izbor Partizana, posle samo 20 minuta je evidentno da ta briga ne sme da postoji. Postigao je još jednu trojku i to nakon što je sam kreirao pozicijui sa tim rezultatom se otišlo na poluvreme (35:20). Trento poslednjih pet minuta nije postigao nijedan poen, što najbolje govori kako je Partizan defanzivno „zaključao“ Trento.

Foto: Miroslav Todorovic/Starsportphoto ©

19′ Ponovo Perkins. Amerikanac pokazuje da se već sada odlično razume sa saigračima, pa je nakon jedne tranzicije lako upisao nove poene za 32:20.

18′ Dve promašene trojke. Zagorac i Rašon Tomas su promašili po trojku, te Partizan već nekoliko minuta ne uspeva da realizuje napad (30:20).

16′ Kakva šteta. Promašili su crno-beli nekoliko otvorenih šuteva (4/10 za tri), a jednom je i isteklo vreme za napad „Parnog valjka“ koji je do ovog trenutka u drugoj deonici postigao samo šest poena (30:20).

15′ Dogovor sa tajm-auta. Nakon što je Filipovski popričao sa košarkašima, crno-beli su odlučili da prodorima rešavaju akcije. To im je donelo dva faula rivala, a Kodi Miler-Mekintajer postigao je jedno od dva bacanja. Ipak, ovo je učinilo da Trento ima ispunjen bonus na pet minuta do kraja deonice pri rezultatu 30:20.

Foto: Miroslav Todorovic/Starsportphoto ©

14′ Prvi tajm-aut Partizana. Nakon što je Andrea Mecanote postigao dva laka poena za 29:20, Sašo Filipovski je odlučio da zatraži minut odmora i popriča sa igračima.

13′ Odlična odbrana. Crno-beli su u uvodnim minutima druge deonice zatvorili sve prilaze ka košu. Zbog toga su Italijani bili primorani da šutiraju iz nepostavljenih napada i sa veliek udaljenosti. Nažalost, Partizan u tim momentima nije uspevao da realizuje napade i tako dodatno uveća prednost (29:18).

11′ Odličan početak Perkinsa. Amerikanac već sada pokazuje da bi mogao da bude veliko pojačanje za crno-bele, postigao je novu trojku za 27:16, a do ovog trenutka je upisao već tri asistencije.

 

Prva četvrtina: Partizan – Trento 24:16

10′ Brži od zvuka sirene! Brza tranzcija Partizana nakon koje je Rade Zagorac loptu o tablu pospremio u obruč pre zvuka sirene (24:16). Sudije su odlučile da pregledaju snimak, ne bi li se uverile da je sve bilo pre isteka vremena.

9′ Dva nespretna napada. Najpre je Perkins pogrešio u napadu, a onda je lopta ispala iz ruku Nikole Jankovića, te su propale šanse da crno-beli naprave veću razliku.

7′ Debi Džošue Perkinsa! Amerikanac je iznudio dva slobodna bacanja, bio je precizan samo jednom, što je ujedno bio i njegov prvi poen u crno-belom dresu. Nakon njegovog drugog promašaja loptu je uhvatio Mika i upisao dva poena (20:10.

6′ Trento je nakon minuta odmora zaigra znatno bolje, pa je Luk Mej postigao trojku, a u sledećem napadu je Vilijams smanjio na 15:10.

5′ Nemanja Dangubić pogađa trojku nakon sjajne asistencije Miler-Mekintajera koji je izuzetno motivisan. Crno-beli su odlično otvorili susret i stigli do 15:5 nakon što je još jednu trojku pogodio Markus Pejdž.

4′ Još jedan jednom Amerikanac postiže poene i u ovim momentima je jedini strelac za crno-bele. Markus Pejdž mu se priključio trojkom za 9:3.

Foto: Miroslav Todorovic/Starsportphoto ©

3′ Miler-Mekintajer postigao je prve poene iz tranzicije, nakon nešto više od dva minuta bez poena. Crno-beli sjajno igraju odbranu na početku, a Amerikanac je završio i sledeći napad poenima.

2′ Kodi Miler-Mekintajer je pokušao iz ugla u poslednjoj sekundi napada, ali ni nakon minut i po nismo videli poen na meču. Pokušaj Nemanje Dangubića je izašao iz obruča.

1′ Krenuo je meč u Beogradu! Vil Mozli je meč otvorio blokadom, ali je Rašon Tomas na drugoj strani napravio faul u napadu prilikom zidanja pozicije u reketu.

Pre početka susreta je održan i minut ćutanja u znak sećanja na Boru Cenića, čuvenog košarkaškog trenera, koji je preminuo ove srede.

 

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

 

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar