Crvena zvezda je posle dramatične završnice savladala ekipu Olimpijakosa usred Atine rezultatom 76:72 u okviru 23. kola Evrolige.

To je prvi put da je neko pobedio Olimpijakos na njihovom terenu ove sezone.

PROČITAJTE JOŠ

Ekipu Dejana Radonjića su predvodili Dobrić sa 14 i Kalinić sa 12, dok je na drugoj strani briljirao Vezenkov sa 20 poena i Slukas sa 18.

Kako je sudija Erezuelo podbacio loptu, tako je krenula žestoka bitka na terenu. Dopuštena je čvrsta igra u kontaktu što je išlo na ruku izabranicima Dejana Radonjića. Nakon što je Dorsi postigao prve poene, usledila je serija Zvezde od sedam poena preko Voltersa i Vajta i tu se videlo da će se voditi velika borba.

olimpijakos se vratio u igru preko raspoloženog Vezenkova, ali sredinom prve deonice kreće odličan period našeg tima. Nekoliko dobrih odbrana, kontrola skoka i sjajno trčanje kontranapada lansirale su Crvenu zvezdu do plus deset.

Kada je izgledalo da bi Crvena zvezda mogla da poveća razliku, desio se Vezenkov.

Najbolji igrač Olimpijakosa ove sezone je serijom poena i dobrih poteza za kratko vreme doneo egal svom timu, ali je Zvezda poenima i dobrom odbranom Lazarevića otišla na odmor sa jedan razlike.

U drugoj četvrtini smo videli veliki rat. Ekipe su se smenjivale u vođstvu, odbrane su bile dominantne, a za svaki poen je moralo da se radi mnogo.

Zvezda je uglavnom imala prednost, od dva do četiri poena, ali bi se Grci uredno vraćali. Falila je Zvezdi malo bolja relaizacija da iskoristi generalno dosta bolju igru, ali su igrači Olimpijakosa uspevali da drže glavu iznad vode. Briljirali su Vezenkov na jednoj i Dobrić i Volters na drugoj strani.

Foto: EPA-EFE/GEORGIA PANAGOPOULOU

Sličnu situaciju smo videli i u drugom poluvremenu. posle kratkog vođstva domačih, Dobri je trojkom vratio prednost, zatim je Zvezda otišla i na osam poena prednosti preko Voltersa, Dobrića i Kuzmića.

Kao po scenariju, Grci su odmah odgovorili preko sjajnog Vezenkova, prišli na tri poena zaostatka, ali su izabranici Dejana Radonjia odbili taj nalet i na kraju treće četvrtine sačuvali četiri poena prednosti.

U poslednjoj deonici, crveno-beli su dodali gas i na kraju prelomili meč.

U nekoliko navrata je Zvezda uspela da se odlepi, a Olimpijakos da se vrati, ali je to samo ulivalo dodatno samopouzdanje našem timu.

Ključni momenti su se dogodili na dva ipo minuta do kraja kada je i poslednji nalet Olimpijakosa odbije. Poeni Vajta, pa zatim i Mitrovića, uz nekoliko dobrih odbrana slomile su Grke. Tačku je stavio kontrom Ognjen Dobrić, a Olimpijakos je uspeo samo da smanji razliku i ublaži poraz.

Ovo je Zvezdi osma pobeda uz 12 poraza kojom ostaje u trci za osam najboljih, dok je Olimpijakos na skoru 12/8.

  Olimpijakos – Crvena zvezda 72:76

Dvorana: Mira i prijateljstva (Pirej). Sudije: Danijel Erezuelo, Amit Balak, Serđo Silva

Olimpijakos: Vokap 4, Ejsi 3, Dorsi 6, Luncis, Larencakis 8, Musa, Ojinkopulos, Fol 9, Slukas 18, Martin 2, Vezenkov 20, Žan-Šarl 2.

Crvena zvezda: Lazarević 4, Volters 9, Mitrović 8, Lazić 3, Kalinić 12, Dobrić 14, Holins 2, Ivanović 8, Vajt 8, Marković, Kuzmić 6, Cirbes 2.

Evroliga, 23. kolo

Četvrtak:

Zenit – Efes 76:67

Olimpijakos – Crvena zvezda 72:76

21.00 Barselona – Asvel

Petak:

17.00 Uniks – CSKA

19.00 Monako – Real Madrid

20.00 PAO – Baskonija

20.30 Olimpija Milano – Žalgiris

20.30 Bajern – Alba

Odloženo

Makabi – Fenerbahče

Standings provided by SofaScore LiveScore

KRAAAAAJ! Velika pobeda Zvezde – 72:76

Smanjili su domači u poslednjim sekundama utakmice, ali je Zvezda prelomila i dopla do velike pobede. Velika utakmica crveno-belih.

39′ Bravo bre, Zvreda na korak od pobede – 67:74

Kakav pogodak Mitrovića, pa odlična odbrana. Posle promašaja Voltersa, olimpijakos je krenuo u napad. Konačno je promašio i Vezenkov i usledila je kontra i zakucavanje.

38′ Idemo, Kalinić i Vajt nose Zvezdu – 67:70

Sjajna kontra Kalinić i prelep pogodak sa poludistance Vajta drže Zvezdu na tri poena razlike.

36′ Grci ponovo u igri – 65:66

Neuništivi su domaći. Svaki put kada se Zvezda odlepi, odmah uzvrate udarac. Slukas je preuzeo stvar u svoje ruke, a onda je ponovo pogodio Vezenkov.

Foto: EPA-EFE/GEORGIA PANAGOPOULOU

35′ Pa šta rade Kalinić i Ivanović – 57:65

Majstorija Kalinića, pa ukradena lopta Ivanovića. Velika utakmica Crvene zvezde. Olimpijakos u velikom problemu.

33′ Kakva serija Zvezde, idemo majstori- 54:61

Zvezda lomi Olimpijakos. Grci su se pogubili. Trojka Ivanovića doenla je vleikih sedma razlike.

30′ Kaliiiiniiiić! Trojka u pravom trenutku – 52:56

Došli su Grci poenima u reketu na minus jedan, a onda je kapiten ubacio trojku preko ruke. Majstorija Kalinića.

28′ Vraća se Olimpijakos – 50:53

Urodio je tajm-aut plodom samo delimično, ali su domaći pronapli ritam u napadu i ponovo smo u egalu.

27′ Opet taj Vezenkov, šteta – 46:50

Taman se Zvezda odlepila i ponovo je Vezenkov trojkom pustio roletnu. Sjajna partija, već 18 poena je ubacio crveno-belima, pa je Radonjić zatražio tajm-aut.

Foto: EPA-EFE/GEORGIA PANAGOPOULOU

26′ Rapsodija Zvezde – 42:50

Akciju koju je -Zvzeda odigrala, prepričavaćemo dugo. Dodavanja iza leđa, prodori, sistencija i poeni Kuzmića. Savršenstvo.

25′ Ma tako je, kontre za seriju Zvezde – 42:48

Dve vrhunske odbrane i kontre, Zvezda je poenima Kalinića došla do šest poena prednosti.

Foto: Srdjan Stevanovic/Starsport

24′ Kakva igra Voltersa, Vezenkov čuva Olimpijakos – 42:44

Kuzmić s alinije bacanaj i Volters neverovatnim polaganjedm su doneli pet poena prednosti, ali je nestvarni Vezenkov smanji trojkom na dva razlike.

22′  Dooobrić! Trojka za novu prednost – 39:40

Krenula je Zvezda sa dve izgubljene lopte. Olimpijakos je košem i dodatnim bacanjem preokrenuo, ali je Dobrić trojkom ponovo doneo prednost. Posle devete ukradene lopte, crveno-beli su propustili da povećaju razliku.

20′ Bravo momci, Zvezda vodi na poluvremenu – 36:37

Haotična završnica prvog poluvremena. Nekoliko grešaka na obe strane, Vajt je promašio zakucavanje, ali na kraju minimalna prednost za Crvenu zvezdu.

18′ Zvezda ponovo vodi – 33:35

Ponovo nekoliko sjajnih odbrana. Crvena zvezda iima već osam ukradenih lopti. Na drugoj strani je borba za svaki poen, ali su Volters i Lazarević uspeli da poentiraju.

16′ Au kakav koš Vajta- 31:31

Borba na život i smrt. Tako izgledaju dueli na terenu. Aron Vajt je u skoku uspeo da pogodi neverovatan koš uz faul koji nije dosuđen. Pogodio je i Kvnisi Ejsi za tri poena. Neverovatan meč.

14′ Zvezdu odbrana drži u igri, Kalinić mentalna gormada – 26:29

Muči se Zvezda u napadu, ali je odbrana žestoka. Posle jedne takve reakcije, usledila je kontra i prelepi poeni Holinsa. Posle još jedne odbrane usledila je i trojka Kalinića koji se iskupio za promašena dva bacanja.

12′ Velika bitka, Zvezda mora da zaustavi Vezenkova – 26:24

Traljavo su crveno-beli krenuli u napadu. Videli smo lep poene Mitrovića na niskom postu, ali sa druges strane Vezenkov ima već 12 poena i nema rešenja za njega.

10′ Ludnica u završnici, Zvezda ipak vodi – 21:22

Za tili čas je preko sjajnog Vezenkova Olimpijakos preokrenuo, ali je Lazarević uspeo poenima i dobrom odbranom Zvezdi donese prednost pred pauzu.

8′ Ma bravo, bre, Zvezda gazi Olimpijakos – 13:20

Kakva četvrtina Zvezde. Brzo, efikasno, bez straha. Svi daju doprinos na obe strane. Da nije bilo dve greške, bilo bi i ubedljivije.

6′ Grci pobesneli na sudiju,  zvižduci u dvorani – 10:14

Odlično igraju crveno-beli, zaista odlično. Šteta je što prednost nije veća. Več je velika nervoza kod domaćih igrača i navijača, začuli su se zvižduci i protesti zbog odluke sudije.

5′ Zvezda u puno trku, sjajne kontre – 10:12

Crvena zvezda odlično parira Olimpijakosu. Svaki promašaj Grka kažnjava iz kontre. Odličan je Vajt u tom segmetnu. Olimpijakos je uspeo da postigne trojku, ali su crveno-beli mnogo bolji.

Foto: Srdjan Stevanovic/Starsport

3′ Kakva serija Zvezde za preokret – 2:7

Raspucao se Volters i sa pet poena doneo preokret. Pravi odgovor Zvezde.

1′ Olimpijakos dobar na startu – 2:0

Kružila je lopta u prvom napadu Grka dok nisu našli dobru poziciju, a Dorsi je pogodio uz zvuk sirene.

Prvi duel bio je izuzetno uzbudljiv

BONUS VIDEO Radonjića nasmejalo pitanje o „kletvi“, otkrio kako bira igrače

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar