Medvedev pobesneo zbog Novakovog navijača
Foto: Printscreen Nova.rs/video

Danil Medvedev nema problem da se suoči sa publikom i to je nešto što ga već dugo prati kroz karijeru.

Ruski teniser nastupa „bez dlake na jeziku“, nije mu problem da se oglasi kada je zabranjena tema Novak Đoković, to je slučaj trenutno u Australiji.

PROČITAJTE JOŠ

Posle maratona i pobede protiv Feliksa Ože-Alijasima, Medvedev je otvoreno na terenu rekao da je razmišljao kako bi Novak postupio i da mu je to bila motivacija za najteže momente meča.

To je donelo komešanje ovacija i zvižduka publike koja je podržala njegovu deportaciju. Nakon toga, na konferenciji je Danil samo potvrdio da je bio iskren i da nema problem sa time ako publika njegovo spominjanje doživljava kao provokaciju.

Imao je već zanimljiv duel sa navijačima Medvedev u Melburnu, izbacio je Nika Kirjosa i nakon meča zapitao se javno da li pojedini u publici imaju problem sa koeficijentom inteligencije. Razlog je ponašanje neprimereno teniskom meču, prekidali su se servisi i pravila buka pri pripremi za poen, što je izbacilo iz takta drugog igrača planete.

Za razliku od Novaka Đokovića koji se sa publikom sukobljava tokom meča, ali kada se sve završi „spušta zavesu“, Danil voli i izjavama sve da „začini“.

Foto: TSS

I na početku Australijan opena je afirmativno govorio o Novaku, znajući da to može samo da mu naškodi kada se pojavi pred navijačima – rekao je da bi voleo da igra finale u Melburnu protiv njega, pa makar izgubio, a imao je nedavno klinč i sa Špancima.

Bilo je to u Dejvis kupu, kada su mu zviždali i izazvali kontraefekat, Rus je dobio motiv više.

„Tako je od 2019. godine. Ljudi i dalje ne razumeju kako da me nateraju da izgubim. Trebalo bi da navijaju za mene. Tako da, ljudi, nastavite, a ja ću da pobeđujem“, rekao je Danil.

Danil Medvedev
Danil Medvedev; Foto: Tanjujg/AP Photo/Tertius Pickard

Ruski teniser je bio u ratu sa publikom i tokom US Opena 2019. godine. Kaže da ne provocira nikoga bez razloga, ali da takođe ne ćuti kada ga „gaze“.

„Ne provociram nikoga namerno. Sve što radim, radim iz emocija. Na terenu nekada budem pod uticajem adrenalina. Ponekad to nije dobro. Kada igrate meč, sami ste na terenu, a gleda vas 20.000 duša. Nekada su protiv vas, nekada za. Mene ponesu emocije, nekad dobre, nekad loše“, ističe Danil.

Petak ujutru, posle Matea Beretinija i Rafaela Nadala koji počinju polufinale od 4.30, igraće Medvedev sa Stefanosom Cicipasom za finale – prilika za novi spektakl.

BONUS VIDEO – Medvedev u ratu sa navijačima 

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook, Twitter, Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare