Foto: Đorđe Kostić/Starsport

Crvena zvezda odigrala je sjajan meč u Milanu i savladala domaći Armani rezultatom 87:79 u okviru 9. kola Evrolige.

Ekipa Saše Obradovića stigla je u Milano u punom sastavu, jer su dan pred meč, prema uobičajenoj proceduri, svi testirani na Covid-19 i dobili su negativne nalaze.

PROČITAJTE JOŠ

Crveno-beli će odmah posle duela sa Armanijem otiću u Barselonu, sa kojom se sastaju već u petak (21), u narednoj rundi Evrolige. I odlaze trijumfalno, jer su i šesti put iz isto toliko susreta izašli kao pobednici iz okršaja sa milanskim „manekenima“.

Zvezda je apsolutno kontrolisala dešavanja na verovatno omiljenom evroligaškom gostovanju, pored još nekih španskih terena. Velika rezultatska klackalica viđena je u prvoj četvrtini, i druga je bila „tesna“, a od kraja poluvremena je tim sa Malog Kalemegdana preuzeo vođstvo i nije ga ispuštao do samog kraja.

Bilo je plus 9 sredinom trećeg kvartala, da bi Zvezda tokom poslednjeg stekla i dvocifrenu razliku, imala i +12, pa je relativno mirno trijumfalno privela kraju duel u „Mediolanum forumu“. Ujedno, Obradovićeva ekipa je i pored poraza protiv Reala pokazala da može da igra sa svima, a u Milanu je apsolutno znala šta radi i kako da dođe do velike pobede.

Bilo je 43:38 na tačno tri minuta do kraja druge deonice i od tada je Zvezda napravila seriju 14-1 računajući početak trećeg kvartala, čime je u najvećoj meri stekla kapitalnu prednost. Kada se lomilo, odnosno kada je Armani zapretio u poslednjoj četvrtini, važne trojke pogodili su Marko Simonović i Džordan Lojd, dok je Kori Volden prodorima i slobodnim bacanjima sačuvao bodove pred put u Barsu.

Posle dva teška gostovanja na elitnoj sceni, u samo tri dana, Zvezda će u finišu paklenog novembarskog ritma gostovati i Partizanu, u ponedeljak u okviru ABA lige.

Armani – Crvena zvezda 79:87

Hala: Mediolanum forum. Bez gledalaca. Sudije: Boltauzer, Bisang, Mantila.

Armani: Micov 13, Rodriges 11, Lidej 11, Panter 10, Rol 10, Dilejni 8, Šilds 6, Tarčevski 6, Hajns 2, Bruks 2, Biliga.

Crvena zvezda: Lojd 17, Volden 15, O’Brajant 11, Teri 9, Ročesti 9, Hol 7, Simonović 7, Kuridža 6, Davidovac 4, Kuzmić 2, Dobrić, Lazić.

EVROLIGA, 9. KOLO

Sreda:

Real – Makabi 79:63

Alba – Asvel 76:75

Armani – Crvena zvezda 79:87

Utorak:

Zenit – Himki 83:88

Efes – Bajern 71:74

Žalgiris – CSKA Moskva 78:87

Baskonija – Fenerbahče 86:68

Valensija – PAO 95:83

Meč 9. kola Evrolige između košarkaša Armanija i Crvene zvezde mogli ste da pratite u blogu uživo na Nova.rs.

KRAJ Armani – Zvezda 79:87 (23:18, 21:30, 16:18, 19:21)

Prisebnim rešenjima u završnici Zvezda je sačuvala trijumf i šesti put iz isto toliko susreta sa Armanijem izašla kao pobednik u ovom formatu Evrolige.

39′ Armani se vraća trojkama!

Na semaforu još 1:59 do kraja, a Malkolm Dilejni ubacio je trojku za 74:83 i time naterao Obradovića na tajm-aut. Trojku je pogodio i Majkl Rol, a Volden je u prodoru iznudio nova slobodna bacanja i pogodio oba – 77:85.

38′ Sjajna situacija za Zvezdu

Potrošila je Zvezda 36 sekundi u jednom napadu koji je završio Simonović za +10, na drugoj strani je Šilds promašio trojku, a Volden je sa penala odveo crveno-bele na sjajnih 71:83. Dva minuta i 10 sekundi do kraja…

Foto: Đorđe Kostić/Starsport

36′ TROJKA LOJDA!

Koliko je bitna bila trojka Marka Simonovića nedavno, toliko je važna i ova Džordana Lojda, da odbije nalet Armanija – 71:79 na nešto više od četiri minuta do kraja.

34′ DVOCIFRENA RAZLIKA!

Volden je ušao u spor prodor, ali je pogodio iz izuzetno teške pozicije pod faulom i pogodio dodatni penal za plus 10 u Milanu – 66:76. Prva dvocifrena razlika na meču…

32′ Druga trojka Ćaća, pa Simonoviiiiić

Tek druga trojka iz šestog pokušaja Serhija „Ćaća“ Rodrigesa, kome je flouterom odgovorio Kori Volden, te Marko Simonović izuzetno važnom trojkom za 64:71.

TREĆA ČETVRTINA Armani – Zvezda 60:66 (23:18, 21:30, 16:18)

Malo konfuzan finiš četvrtine na obe strane… Majkl Rol sa pet vezanih poena i Micov veoma dobrom rolom primakli su Armani na 58:60, ali su O’Brajant i Lojd sačuvali Zvezdin plus, a Lojd je pogodio uz zvuk sirene od tablu za 60:66.

27′ Zvezda se sjajno brani

Odlična odbrana Zvezde, naterali su gosti Dilejnija na grešku i faul u napadu, a Ročesti je u svom stilu, u padu, pogodio za 52:60.

24′ Zvezda bila na plus 9!

Odlična igra izabranika Saše Obradovića… Koševima Jagodić-Kuridže i Hola imali su, do sada, maksimalnih devet razlike (47:56), posle čega je Micov smanjio zaostatak Armanija.

22′ VELIKA SERIJA!

Bilo je 43:38 na tačno tri minuta do kraja druge deonice i od tada je Zvezda napravila seriju 14-1 računajući početak trećeg kvartala, na čijem startu je Kuzmić vezao četiri penala za 44:52.

21′ POČELO JE DRUGO POLUVREME

Videli smo čak 15 faulova Armanija i jedan manje Crvene zvezde u prvom poluvremenu…

DRUGA ČETVRTINA Armani – Zvezda 44:48 (23:18, 21:30)

Veoma, veoma dobro izdanje Zvezde u vrlo izjednačenom poluvremenu, na koje je tačku stavio Kori Volden trojkom uz zvuk sirene. Lojd ima 10 poena, Ročesti, O’Brajant i Teri po 7, a Teri ima i 5 skokova i 3 faula. Najefikasniji u Armaniju su Micov i Panter sa po 7 poena.

18′ PRŠTE TROJKE

Rasplamsala se borba… Trojka Pantera, pa Lojda, pa Micova, na šta je odgovorio Simonović pod faulom, bez pogođenog penala – 41:38. Na sve to stigla je dobra odbrana beogradskih crveno-belih i trojka Ročestija za izjednačenje 43:43.

16′ Armani opet vodi, tajm-aut Obradović

Na Zvezdinu seriju 6-0 odgovorio je Armani preko Bruksa i penalima Hajnsa, da bi Micov položio lagano za 35:33 i tajm-aut Saše Obradovića. Mnogo slobodnih bacanja na obe strane…

14′ LOJD!

Kakav prodor Džordana Lojda, kao da su svi igrači Armanija bili oko njega, a izbacio je loptu u koš s mnogo osećaja i pod faulom za preokret. Pogodio je i dodatni penal, u seriji 6-0, za 29:31.

13′ Armani u bonusu!

Umesto koša Dobrića, delovalo je da je lopta dirala tablu pre blokade Hajnsa, sudije su videle faul O’Brajnta, i to drugi, pa je peti igrač Zvezde sa dve lične. Na drugoj strani je Šilds napravio prekršaj i time uveo Armani u bonus posle nepuna tri minuta. Zvezda je trojkom Jagodić-Kuridže prišla na poen zaostatka – 29:28.

12′ Opet Teri odličan

Svih šest poena Emanuel Teri postigao je posle skoka u napadu, a posle trećeg ofanzivnog održao je Zvezdu blizu egala. Na isteku prvog minuta druge deonice, oba penala pogodio je Lojd da smanji na 25:22, jer je za Armani precizan bio Vladimir Micov.

PRVA ČETVRTINA Armani – Zvezda 23:18

Armani je imao samo jednu izgubljenu loptu, Zvezda tri, i to je mala, dovoljna razlika, a gosti su i nekoliko minuta bez poena… Za to vreme je Kaleb Tarzuvski nanizao šest poena, zakucavanje i četiri slobodna bacanja (4/4), pa je domaćin na predah otišao sa plus 5 – 23:18. Samo jedan poen srpskog evroligaša u poslednja dva minuta ove četvrtine.

9′ Sad Ročesti pogađa

Prvo je Teri vezao poene, pa O’Brajant, sada to čini iskusni Tejlor Ročesti – teško polaganje i koš sa poludistance za 15:17.

7′ Džoni O’Brajant u seriji

Zvezda je fizički i visinski dominantnija, što bi mogla i te kako da koristi. Obradović je promenio petorku, na parketu su i Ročesti, i Lazić, i O’Brajant koji je pogodio prvo preko Šildsa, potom i trojku za 11:13.

5′ Tek sad prvi faul!

Prvi prekršaj na meču, i to Lengstona Hola, viđen je tek posle četiri minuta i 15 sekundi, a poznato je kako oba trenera, i Saša Obradović i Etore Mesina insistiraju na agresivnosti – 9:8.

3′ Teri skače i pogađa

Teri je još jednom pogodio uz ofanzivni skok, dok su sjajni šuteri kao što su Kevin Panter i Serhio Rodriges doneli prednost Armaniju, a na 7:6 smanjio je Džordan Lojd.

1′ MEČ JE POČEO

Prvi napad za Armani nije iskoristio Karl Hajns, a na drugoj strani je Emanuel Teri zakucao posle ofanzivnog skoka za 0:2.

20.42 STARTNE PETORKE

Armani: Panter, Rodriges, Šild, Lidej, Hajns; Zvezda: Hol, Lojd, Davidovac, Jagodić-Kuridža, Teri.

Foto: Đorđe Kostić/Starsport

20.39 Poslednji trenuci zagrevanja

Igrači oba tima šutirali su na koš, usledio je sudijski zvižduk i odlazak na klupe po poslednje savete, pa se uskoro i početak meča u „Mediolanum forumu“.

20.33 Simonović igrao i 2016.

U sastavu Crvene zvezde je, između ostalih, i Marko Simonović, koji je i pre četiri godine igrao za ekipu s Malog Kalemegdana protiv Armanija, u pobedi 83:70. Čak je bio i igrač utakmice u „Areni“.

20.28 Stanje na tabeli, Armani igrao manje

Zvezda i Armani nisu odigrali isti broj utakmica do ovog 9. kola, zbog korone koja je zadesila milanski tim. Beogradski crveno-beli imaju učinak 3-5 i zauzimali su 13. mesto na tabeli do ovog susreta, a italijanska ekipa je na tri pobede i dva poraza.

20.25 Dva vezana gostovanja

Crveno-beli sigurno jedva čekaju da se završi pakleni ritam u novembru… Pred njima su dva vezana evroligaška gostovanja, u okviru takozvane duple nedelje, pa posle Milana putuju u Barselonu na noge ekipi Šarunasa Jasikevičusa, sa kojom igraju već u petak od 21.00.

20.23 Zvezda – čista petica

Zvuči prilično zanimljivo i pomalo neverovatno, ali Zvezda je dobila svih pet dosadašnjih duela sa večerašnjim protivnikom. Dodatni razlog za optimizam, ujedno i za oprez, pošto i poraz mora nekad da usledi posle velikih serija.

20.20 DOBRO DOŠLI

Dobro veče i dobro nam došli na prvi od tri večerašnja bloga uživo na Nova.rs, jer je ova sreda stvorena za sportsko uživanje. Od 20.30 zajedno ćemo pratiti meč između košarkaša Armanija i Crvene zvezde, u okviru 9. kola Evrolige.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar