Foto: KK Crvena zvezda

Aleksa Uskoković, koji je od skoro član seniorskog tima Zvezde, još u mlađim kategorijama crveno-belih je osvajao trofeje, a kao kapiten juniorske reprezentacije Srbije je 2017. podigao pehar namenjen prvaku Evrope.

PROČITAJTE JOŠ

„Prošao sam sve mlađe kategorije kluba i sada sam sada u prvom timu. Naravno da je za mene ovo veliki uspeh i na neki način ostvarenje sna. Počeo sam kao pionir da treniram u Zvezdi i korak po korak sam i uspeo da dođem do seniorske selekcije. Velika je satisfakcija i nadam se da ću opravdati poverenje. Tu sam da radim, ne bojim se ničega i nadam se da će sve biti OK“, rekao je Uskoković za klupski sajt.

Govorio je o narednim izazovima ističući u prvi plan timske rezultate.

„Većinu igrača znam od ranije, pričao sam takođe i sa trenerom Obradovićem i jednostavno najviše bih voleo da ostvarimo sve ono što smo na početku zacrtali, a to su ABA liga, domaći Kup i domaći šampionat. Što se tiče Evrolige da probamo što dalje da doguramo. Najmlađi sam u timu trenutno, na meni je da se borim za mesto, radim i nadam se da ću ispuniti ono što se očekuje od mene.“

PROČITAAJTE JOŠ

Aleksa je svestan da je njegov san isti kao i mnoge dece koja imaju strast prema košarci i crveno-belim bojama.

„Klincima bih preporučio da veruju u snove. Mnogo je veliki put i niko ne zna šta će se na njemu dogoditi, ali jednostavno da veruju u svoj rad i idu korak po korak, da veruju u sebe i onda će sve doći na mesto. Poruka za navijače je da nas podržavaju tokom cele sezone, a mi ćemo dati maksimum i nadam se da ćemo uspeti da opravdamo njihova očekivanja“, sa optimizmom je završio Uskoković.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar