Tristan Vukčević
Foto: Tanjug/AP Photo/Alex Brandon)

Pričalo se dugo da će Tristanu Vukčeviću mnogo više odgovarati američka, nego evropska košarka i to se potvrđuje već u njegovom prvom mesecu u NBA ligi.

Bivši košarkaš Partizana je bio jedan od zaslužnijih za trijumf Vašingtona nad Milvokijem sa 117:114, a na parketu je proveo čak 31 minut.

PROČITAJTE JOŠ

Postigao je 14 poena, stigao do sedam skokova i upisao tri asistencije. Kolika je ovo bila senzacija najbolje svedoči što je ovo 15. pobeda Vašingtona u sezoni, pretposlednji su tim na Istoku, dok je Milvoki drugoplasirani u konferenciji sa skorom od 47-28.

Pogledajte neke od sjajnih poteza Vukčevića koji je neumoljivo napadao obruč, ali i širio igru Vašingtona u napadu. Poslednje poene je postigao tako što je napravio roling, a onda poentira laganim flouterom. Izdržao je nekoliko faulova, pa čak i postigao trojku da zaokruži sjajan napadački učinak.

Janis Adetokumbo je odigrao fenomenalan meč, pa je stigao do 35 poena, 15 skokova i devet asistencija, ali je Vašington odigrao jednu od najboljih utakmica sezone.

Kori Kispert je meč završio sa 27 poena, dok je Deni Avdija brojao do 23.

BONUS VIDEO Jokić i Porter uništili Njujork u pobedi Denvera

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare