Nikola Jokić i Greg Popovič
Foto: Screenshot Twitter Oh No He Didn't

Denver Nagetsi savladali su San Antonio sa 110:105, a nakon meča su u centru pažnje bili Nikola Jokić i Greg Popovič, trener tima iz Teksasa, koji su proćaskali.

Nije tajna da je Popovič veliki poštovalac srpskog centra i da i te kako zna da ga pohvali.

PROČITAJTE JOŠ

Jokić je stigao do 42 poena, 16 skokova i šest asistencija, pa je prestigao Karmela Entonija i postao treći strelac u istoriji franšize.

Istakao je posle susreta da je morao da ide na zakucavanja jer ga je jurio Viktor Vembanjama koji je mašina za blokade (imao ih je devet protiv Denvera).

Razgovarao je u jednom trenutku i sa Popovičem.

Pojasnio je i zbog čega je teško igrati protiv tima koji vodi Popovič.

„Da, uvek je tako. Uvek je teško igrati protiv tog tima. Oni stvarno znaju šta treba da rade, stvarno su dobro pripremljeni i igraju jako. Skrinovi, katovi, skokovi, sve što rade… Igraju baš čvrsto“, rekao je Jokić.

Da su rat vodili samo na polju košarke najbolje se videlo po reakciji Jokića i Vembanjame u toku susreta. Prilikom jednog slobodnog bacanja su razgovarali i nasmejali se.

Istakao je zbog čega se nasmejao posle trećeg zakucavanja na meču.

„Moraš da zakucavaš kada te juri Vembanjama. Napravio je šest, sedam blokada protiv mene, ali dobili smo utakmicu, tako da je to dobra stvar.“

Denver se vratio na prvo mesto Zapadne konferencije posle poraza Oklahome od Filadelfije sa 109:105, a Jokić je istakao značaj toga.

Mislim, samo da budemo zdravi, samo da igramo košarku koju želimo da igramo. Prvi nosilac… Imamo prednost domaćeg terena. To je najvažnije. Da igramo pred ovom publikom i uvek nam daju energiju. Uvek je zadovoljstvo igrati pred njima.“

BONUS VIDEO Jokić i Porter uništili Njujork u pobedi Denvera

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare