Branko Zečević; Foto: KK Radnički

Košarkaški trener iz Kragujevca, Branko Zečević, koji se vidi na snimku kako verbalno i fizički maltretira jednu devojčicu, za Nova.rs je potvrdio da je bilo kontakta sa mladom igračicom. On je za naš portal ispričao šta se dešavalo tokom utakmice i dodao da je iz moralnih razloga dao otkaz u klubu.

Snimak nasilnog ponašanja trenera postao je viralan na društvenim mrežama, a ceo slučaj u javnost je pustila jedna korisnica tvitera, koja je napisala da je reč o njenoj bratanici.

„Ovo je trener Bane Zečević iz KK Radnicki Kragujevac. Devojčica na koju viče i koju udara je moja bratanica. Ona ima 16 godina. Zaustavimo nasilje nad decom, molim vas“, napisala je korisnica Tvitera. Posle ove objave krenule su osude zbog nasilnog ponašanja trenera.

Trener Branko Zečević je za naš portal potvrdio da se dogodio incident, ali je, kako kaže, ceo slučaj preuveličan, te da se sve odigralo u ‘’trenerskom žaru’’.

„Jeste došlo do kontakta, to ne poričem, niti želim da poreknem, ali je daleko od bilo kakvog nasilja. Devojčica je na tajm-autu došla uplakana zbog sudijske nepravde. Ja sam je, narodski rečeno, ćušnuo po punđi. Nikakvog fizičkog zlostavljanja nije bilo. Tu je bio pomoćni trener i još 10 drugih devojčica, koje mogu da potvrde šta se dogodilo. Taman posla da sam udarao devojčicu ili da je bilo nekog šamara“, kaže Zečević.

On je dodao da se ceo incident dogodio na jednoj utakmici pre 10 dana i objašnjava da je porodica devojčice sa snimka reagovala „naknadno“.

„Posle tog događaja, devojčica je odigrala još tri utakmice u potpuno uobičajenoj atmosferi. To dete je kao sunce, jedna od najboljih. Tek posle tih utakmica roditelji su došli u klub i požalili se. Ja sam se ljudski izvinio roditeljima i iz moralnih razloga istog momenta podneo ostavku i dao otkaz u klubu. Nisam ni sekunde čekao da bilo ko od mene to zatraži, prihvatio sam krivicu i kao moralan čovek sam dao otkaz. Dugo godina sam u sportu i ovo je za mene velika neprijatnost“, ističe Zečević i objašnjava da je u potpunosti posvećen poslu, te da mu je kao treneru bezbednost dece koju trenira na prvom mestu.

Navodi i da u klubu mogu da potvrde da posle kasnih večernjh treninga razvozi decu kući kako bi bio siguran da su stigli. Zečević je rekao i da je porodica devojčice od kluba zatražila da bude krivično gonjen, ali dodaje da protiv njega nije pokrenut nikakav krivični postupak.

Branko Zečević je u Kragujevcu poznat kao dugogodišnji trener koji skoro četiri decenije trenira sa mlađim selekcijama, a iz njegove škole košarke poniikle su brojne generacije među kojima ima značajnih imena u srpskim klubovima. Do incidenta sa snimka, bio je zaposlen u Sportsko priivrednom drutvu (SPD) Radnički.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare