Foto: EPA-EFE/ERIK S. LESSER

Toronto nije uspeo da odbrani titulu, ali to nije sprečilo upravu jedinog kanadskog tima u NBA i jedinog šampiona najjače lige na svetu van SAD da produži saradnju sa trenerom Nikom Nursom.

PROČITAJTE JOŠ

„Naše samopouzdanje u Nika i dalje raste, a deo toga potiče iz onoga što smo zajedno doživeli. Protekle dve sezone nisu bile slične nijednoj drugoj u istoriji našeg tima. Prvo, osvojili smo šampionat, a zatim smo se borili sa globalnom pandemijom i nastavili smo da se zalažemo za borbu protiv rasizma i socijalnu pravdu. Nik je dokazao da može da trenira na terenu i da bude lider u životu. Mi se radujemo postizanju sjajnih stvari u budućnosti“, rekao je predsednik Reptorsa Ujiri Masai.

U nedavno završenoj sezoni za Toronto, Nurs je vodio Reptorse do skora 53-19 tokom regularnog dela sezone (drugi najbolji u NBA) i rekorda franšize sa 73,6 odsto uspešnosti, dok je ekipa petu godinu zaredom stigla bar do polufinala Istočne konferencije.

„Moja porodica i ja ćemo uvek ceniti Lerija Tanenbauma i MLSE (vlasnici franšize) zbog ove prilike. Zahvalna sam Masaiju, Bobiju i igračima na poverenju i trudu. Toronto je moj dom poslednjih sedam godina i radujem se što će biti ubuduće. Gledao sam kako franšiza raste i dostiže vrhunac, pa jedva čekam nove mogućnosti da osvojimo još jedno prvenstvo“, izjavio je Nurs.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar