Foto: KEVORK DJANSEZIAN / Getty images / Profimedia

ESPN, najveći sportski medij na svetu, odlučio je da se uhvati u koštac sa veoma nezahvalnim zadatkom i da napravi listu 100 najboljih sportista 21. veka.

Novinari poznatog medija su odlučili da rangiraju sportiste po svim kategorijama u Top 100. Do sada je odrađeno tri četvrtine posla, a onaj potencijalno najkontroverzniji još uvek nije objavljen.

PROČITAJTE JOŠ

Objavili su listu od 26. do 100. mesta, a srpski košarkaš Nikola Jokić zauzeo je veoma visoko 28. mesto.

Kao ključna dostignuća Jokića navodi se da je 2023. godine bio šampion NBA lige, da je bio MVP NBA finala, da je šest puta bio Ol-star igrač, pet puta u NBA timu, te da je tri puta bio MVP ligaškog dela i jednom MVP finala Zapadne konferencije.

Naveli su i citat Doka Riversa o Jokiću.

„IMa kretanje i poteze Olajdžuvona… Ima blesavu intelegenciju Kevina Mekhejla. On je najbolji visoki dodavač kog sa m ikada video. I znam da je Bil Volton bio jedan od najboljih ikada“, poručio je Rivers. Čini se da je bilo moguće naći i bolje citate.

Zanimljivo je da na listi nema Novaka Đokovića. To je verovatno jasan pokazatelj da će naći mesto u Top 25, a sada se mnogi pitaju da li bi mogao da završi i na samom vrhu. Uostalom, najbolji je teniser svih vremena i jedan od najboljih sportista ikada.

Osvojio je 24 grend slem titule i stigao do pet Laureus nagrada za najboljeg sportistu godine.

Mihael Šumaher je na 29. mestu, Dvej Vejd na 35. mestu, Dirk Novicki je 41 (zanimljivo), Janis Adetokumbo je 42, Tijeri Anri 48, Zinedin Zidan 50, Luka Modrić 55, Kilijan Mbape 65, Džejson Kid 69. Ronaldo Nazario da Lima 87, Ronaldinjo 94, a Zlatan Ibrahimović 95.

Na listi se nalaze i dame poput fudbalerke Marte (32.), košarkašice Tamike Kečings na 34. poziciji ili skijašice Mihaele Šifrin na 44. što govori da nisu samo uključili sve sportove, već i oba pola.

Ogroman je broj bejzbol igrača na listi

BONUS VIDEO Aleksa Avramović o reprezentaciji, druženju, Jokiću: Ovde smo zbog Srbije i sve ostalo je nebitno 

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar