Foto: Tanjug/AP Photo/Mark Baker

"Uspele smo da ostvarimo prvi cilj prolaskom u četvrtfinale, a drugi cilj nam je medalja. Sad nema stajanja".

Tina Krajišnik je najbolji primer kapitena, lidera i kako se nosi dres reprezentacije. Nije selektorka košarkašica Srbije Marina Maljković tek tako odlučila ko će da bude predvodnik nove generacije.

Iskusni centar je na delu pokazala kako se bori za Srbiju i to je demonstrirala u vrlo bitnoj pobedi nad Francuskom od 68:62, za kraj grupne faze Svetskog prvenstva.

Iako je zadobila tešku povredu u prethodnom duelu sa Australijom, stisla je zube i zaigrala sa modricama oko oba oka.

PROČITAJTE JOŠ

„Dobro sam, malo su mi slomili nos, ne mogu lepo da dišem i zamaram se. Skroz je bezveze bila situacija, u poslednjim sekundama protiv Australije sam krenula neku fintu i zakačila me je laktom. Samo sam osetila – krc, kako se nos pomerio u stranu. Sve devojke su se hvatale za glavu kad sam došla na klupu“, otkrila je Tina Krajišnik za Nova.rs.

Protiv Francuske je najpre zaigrala sa maskom, ali ju je skinula i do kraja se borila sa snažnim rivalkama iako je teško mogla da vidi. Objasnila je i kako je došlo do toga da može da zaigra dan nakon bolnog udarca u lice.

„Srećom, doktorka Suza, Suzana Milutinović, inače mikrohirurg u Kliničkom centru, odmah ga je vratila na mesto, jer je ‘samo’ hrskavica pukla. Sad sam OK, više se zezam zbog izgleda jer se otok raširio i oko mi je kao pandi. Ne mogu da dišem sa maskom, skinula sam je i šta bude. Šta da radim, malo sam na tu stranu“, uz osmeh objašnjava Tina.

Hrabro je izašla na parket dvorane u Sidneju i predvodila devojke i pored svih ogromnih bolova.

Foto: FIBA

„Bolelo me je dosta i uveče, i jutros, i glava cela je me bolela… Sreća da je nam je doktorka tu i da je odmah reagovala, jer kažu da može da bude mnogo više problema ako se ne vrati odmah. Proći će, samo da mogu da igram, nos mi nisu do sada lomili, ali sam šljive imala. Uspele smo da ostvarimo prvi cilj prolaskom u četvrtfinale, a drugi cilj nam je medalja. Sad nema stajanja“.

Srpske lavice trijumfalno i odlično raspoložene idu u četvrtfinale gde će igrati sa SAD, što je odlučeno žrebom.

„Taj rivalitet postoji već godinama i sa njima je uvek zanimljivo da igramo. Imaju izvanredne igračice, lepo igraju kao tim. Možda nam rezultat nije bio toliko bitan (četvrtfinale je ranije bilo obezbeđeno, p.a), ali nama je jako bitno bilo da odigramo kvalitetno i da se dobro osećamo na terenu. Htele smo da se još više povežemo, da mlađe igračice pokažu šta umeju kao što jesu i sa tim osećajem idemo četvrtfinale“.

Veliki je uspeh što su košarkašice Srbije među osam najboljih na svetu i pored velike smene generacije. Nema više u nacionalnom timu Sonje Vasić, Jelene Bruks, Dajane Butulije, ovo takmičenje preskočile su Aleksandra Crvendakić i Ana Dabović, povređene su mlade snage Anđela Dugalić i Maša Janković.

Foto: Tanjug/AP Photo/Mark Baker

„Ponosna sam i kao kapiten, i kao saigračica šta smo uradile. Veliki zadatak je bio pred nama, prvi put su mnoge igračice došle na veliko takmičenje i stvarno su budućnost srpske košarke. Atmosfera u ekipi je fenomenalna, mi smo se podmladile sa mlađim devojkama, a podigle smo ih svojim svojim iskustvom. Zaista uživam i žao mi je kad pogledam kalendar i shvatim da se brzo završavaju reprezentativne obaveze i da se vraćamo u klubove. Posebno sam srećna jer sam želela da se sve uklopimo i ovako povežemo, da se prevaziđu bilo kakve barijere i već sada imamo toliko šala i anegdota. Svima je prijatno kad smo zajedno i to je uvek bila karakteristika reprezentacije Srbije“.

I atmosfera u Sidneju je odlična, evropske prvakinje imaju glasnu podršku sa tribina.

„Ti ljudi zaista srcem navijaju i dušom su uz nas. Oseća se ta nostalgija u vazduhu, presrećni su što mogu da nas bodre i prelepa energija je u hali. Toliko se čula njihova podrška, uzvikivali su i naša imena, orilo se i Srbija, Srbija. Meni je tu i rodbina, dve tetke sa mamine strane, njene rođene sestre koje dugo žive ovde, pa imam i podršku najbližih“, završila je Tina.

BONUS VIDEO Raspoložene Tina Krajišnik i Jovana Nogić: Bolje sam nego što izgledam

*

Foto: FIBA

*

Foto: FIBA

*

Foto: FIBA

*

Foto: EPA-EFE/MARK EVANS

*

Foto: Tanjug/AP Photo/Mark Baker

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare