Foto: Tanjug/AP Photo/Mark Baker

Tina Krajišnik je najbolji primer kapitena, lidera, odnosno kako se nosi dres reprezentacije.

Nije Marina Maljković tek tako odlučila da Tina Krajišnik bude predvodnik nove generacije.

Nije joj dala traku samo po „ličkoj osnovi“ i prezimenu Krajišnik, jer i selektorka košarkašica Srbije ima ličke korene, kako je sama rekla.

PROČITAJTE JOŠ

Ne, Tina Krajišnik je najbolji primer kako se bori za Srbiju i to je demonstrirala u vrlo bitnoj pobedi nad Francuskom od 68:62.

Iako je zadobila tešku povredu u prethodnom duelu sa Australijom, stisla je zube i zaigrala sa modricama oko oba oka, jedva je gledala protiv Francuske u poslednjem kolu Svetskog prvenstva u Sidneju.

Iskusni srpski centar je najpre zaigrala sa maskom, ali ju je skinula i do kraja se borila sa snažnim rivalkama iako je teško mogla da vidi, uz verovatno velike bolove.

I ne samo da je igrala, vodila saigračice, i dala primer kako se brane boje reprezentacije, već je imala i fantastičan učinak.

Krajišnik je protiv Francuske isporučila dabl-dabl od 12 poena i 13 skokova u pobedi od 68:62. Efikasnije od nje bile su samo sjajna Jovana Nogić sa 17 (5 skokova, 4 asistencije) i Ivon Anderson sa 18 poena, uz pet uhvaćenih lopti i šest asistencija.

A, modrice oko oba oka govore da joj je stradao nos, što dovodi i do problema sa disanjem, pa njen učinak i uopšte borbenost još više dobijaju na snazi.

Srbija će rivala u četvrtfinalu (igra se u četvrtak) saznati posle žreba koji će kasnije u toku biti obavljen u Sidneju. Potencijalni protivnici su Sjedinjene Američke Države i Kina, jer se trećeplasirani i četvrtoplasirani iz naše grupe ukršta sa dve najbolje ekipe iz grupe A, a to su upravo SAD i Kina.

*

Foto: FIBA

*

Foto: FIBA

*

Foto: FIBA

*

Foto: FIBA

*

Foto: Tanjug/AP Photo/Mark Baker

*

Foto: EPA-EFE/MARK EVANS

*

Foto: EPA-EFE/MARK EVANS

*

Foto: Tanjug/AP Photo/Mark Baker

*

BONUS VIDEO Tina Krajišnik u suzama radosnicama posle Srbija – Australija: Sve je kao san i dalje

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar