Stefan Marković, Miloš Teodosić i Džulijan Gembl Foto: Peđa Milosavljević/STARSPORT

Košarkaši Virtusa iz Bolonje pobedili su tim Huventuda u prvom meču četvrtfinala Evrokupa sa 80:75 uz dobru partiju Miloša Teodosića.

Srpski plejmejker iz Virtusa je odigrao dabl-dabl meč sa 11 poena i deset asistencija, ali je ubedljivo najbolji strelac pobedničkog tima bio nekadašnji NBA as Marko Belineli sa 24 poena.

PROČITAJTE JOŠ:

Džulijan Gembl je postigao deset poena, a Stefan Marković je upisao jedan poen uz tri ukradene lopte i jednu asistenciju.

Na drugoj strani je bolji od ostalih bio Ćabi Lopez-Arostegui sa 20 poena i šest skokova, dok je Feran Basa ubacio 14, a Ante Tomić deset poena.

Tim Aleksandra Đorđevića je gubio tokom dobrog dela susreta. Posle poena Lopez-Arosteguija i Tomića Huventud je vodio 6:0, a Virtusu je trebalo skoro pet minuta da ubaci prvi poen na utakmici.

Ispostaviće se da je taj prvi bio i jedini Markovićev, ali je pokrenuo ekipu pa je Virtus za dva minuta izjednačio na 11:11.

Posle prvih deset minuta Huventud je ipak imao tri poena prednosti, čuvao je suficit sve do trojke Avudu Abasa sredinom drugog perioda za 31:28 u korist italijanskog tima.

Ćabi i Basas su ubrzo preokrenuli stvari i na minut i 44 sekunde pre poluvremena Huventud je imao +8, ali je na poluvremenu opet bilo samo +3.

To govori o oscilacijama i jednih i drugih, samo što je Huventud imao nešto raspoloženije pojedince.

U drugom poluvremenu Virtus je opet preokrenuo trojkom Belinelija, Huventud je po preslikanom receptu otišao na sedam poena viška, s tim što je treća četvrtina završena egalom 63:63.

Tokom četvrte su Đampaolo Riči trojkom i Vins Hanter svojim poenima odlepili Virtus na 75:68, četiri i po minuta pred kraj i to će se ispostaviti dovoljnim.

Do kraja su Teodosić i Belineli šutirali slobodna bacanja, kojima su samo potvrdili vođstvo u četvrtfinalu.

Sledeći meč se igra za tri dana u Španiji, a Huventud mora da pobedi ako hoće da sačuva šansu za polufinale.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar