Svetislav Pešić i košarkaši Srbije
Foto: Dimitrije Vasiljevic/STARSPORT)

Svetislav Pešić, selektor košarkaša Srbije, još jednom je u svom stilu analizirao sve što se dešavalo u prethodnom periodu nakon trijumfa "orlova" nad Japanom sa 119:100.

Selektor je odlučio da „spusti loptu na zemlju“ i da otkrije šta „orlovi“ planiraju da urade od 26. jula do 11. avgusta.

PROČITAJTE JOŠ

„Ne očekujem ništa (od meča sa Amerikom). Ovo je izuzetna situacija za nas, ne razmišljam o protivnicima. Respektujem ih sve, pripremam se, ali u ovom trenutku ne razmišljam o Amerikancima. Razmišljam samo kako možemo pojedinačno i timski da porastemo. Imamo mnogo igrača koji nisu trenirali, traži se kontinuitet, ne bavim se Amerikom, bavim se individualno da pomognemo ko koliko može. Imamo malo vremena, ali nedelju dana, može mnogo toga da se popravi, verujem da hoće. Amerikanci nas ne zanimaju“, odbrusio je Pešić kome u prebogatom rezimeu nedostaje samo olimpijska medalja.

Svetislav Pešić na meču Srbija Japan
Foto: Dimitrije Vasiljevic/STARSPORT)

Zatim se osvrnuo na situaciju u grupi sa SAD, Portorikom i Južnim Sudanom i potencijalnim raspletom. Iskoristio je priliku da odgovori na prozivke.

„Što se tiče plasmana, teško je da budemo prvi, Amerikanci su favoriti u svakom smislu, gledamo da dobijemo obe utakmice kad smo mi favoriti. Videli ste kako je Južni Sudan odigrao. To su sve igrači rođeni u Americi, vrhunske klase. Znam da mi ne verujete, pričaju po kafićima da Pešić traži izgovore, ja ne tražim, pričam ono što vidim.“

Pojasnio je i šta će biti ključno kako bi se dobili mečevi u Parizu.

„Moramo da budemo jaki u dueli, skoku, da bismo uzeli sudbinu u svoje ruke i dobijali utakmice. Drugo mesto je važno, još je važnije da budeš najbolji drugi, jer onda izbegavaš prvog iz grupa A i B. Trećeplasirani idu isto dalje, nisam pesimističan, veujem više mojoj ekipi nego što mislite. Koga je zmija ujela, on se i guštera plaši. Ja sam trener, gledam realno, ne da skačem ili da budem razočaran, ja sam tu da pomognem, a ekipa mora da zna realnu situaciju. Od toga se kreće a onda se dižu samopouzdanje i motivacija“, završio je Pešić.

BONUS VIDEO Jokić se slikao sa decom posle meča Srbija – Japan

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare