Foto: Profimedia, EPA/EFE

NBA liga je tek počela, timovi širom Sjedinjenih Američkih Država hvataju zalet, a uvodno kolo donosi pravi specijalitet za ljubitelje košarke na prostoru Balkana.

Raspored najjačeg košarkaškog takmičenja planete odlučio je da u prvu borbu za što bolju poziciju pred plej-of uđu ekipe koje imaju ambiciju da u nastupajućoj sezoni naprave iskorak u odnosu na prošlu, ali nije samo to razlog za posebnu pažnju koju će meč između Atlanta Houksa i Dalas Maveriksa privući posebnu pažnju.

PROČITAJTE JOŠ...

Naime, u timu iz Džordžije ulogu jednog od najvažnijih napadačkih oružja imaće reprezentativni bek Srbije, Bogdan Bogdanović.

Nekadašnji košarkaš Partizana je krajem prošle sezone pružao odlične partije, izborio se za status nosioca igre, a ove godine navijači ovog tima očekuju od popularnog Bogija da taj ritam iskoristi kao odskočnu dasku, i uz dozu svežine nakon letnjeg odmora bude samo još bolji nego što je bio u momentu kada je Atlanta stigla do finala konferencije.

Sa druge strane stajaće motivisana „divlja telad“ iz Teksasa. Mavsi su, nakon nešto lošijeg ligaškog dela sezone, stali već na prvoj prepreci gde su igrali protiv Los Anđeles Klipersa, po mnogima jednog od glavnih favorita za titulu.

Nakon sezone u kojoj je titulu najboljeg igrača lige uzeo Nikola Jokić, oči čitave lige uperene su u Luku Dončića, pogotovo jer je pružao fantastične partije na Olimpijskim igrama u Tokiju, gde su Slovenci zauzeli četvrto mesto iako su briljirali tokom čitavog turnira.

Bivši bek Real Madrida je u samom vrhu svih lista za osvajanje MVP nagrade, očekuje se da konačno i ostatak Dalasa bude na nivou potrebnom za rezultatski napredak, a Dončić će pomoć imati u vidu nekadašnjeg centra Crvene zvezde, Bobana Marjanovića.

Bobi je, nakon kraće neizvesnosti, ipak ostao u Dalasu. Dizao je Marjanović saigrače na noge pogođenim trojkama tokom predsezone, pokazao da ima kvalitet za ozbiljnu ulogu u napadu…

Motiva imaju i Dalas i Atlanta, još većeg Dončić i Marjanović sa jedne, odnosno Bogdanović sa druge, tako da će svi koji vole „igru pod obručima“ imati odličnu priliku da već od prvog kola uživaju ne samo u sjajnoj košarci, već i u direktnom duelu košarkaša čije nastupe prate svi oni koji vole ovu igru.

Duel ova dva tima na programu je u noći između četvrtka i petka od 1.30 posle ponoći.

Bonus video: Pavlovačko jezero, vila Novaka Đokovića

 

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar