Foto: Tanjug-AP-Photo/David Zalubowski

Nikola Jokić ne opterećuje se previše MVP trkom, taj pristup mu je zapravo i doneo to priznanje, a ništa se nije promenilo ni sada.

PROČITAJTE JOŠ

Nije Jokić opterećen brojkama, one same po sebi dolaze zahvaljujući njegovom stilu igre i prilagođavanju protivnicima i datom trenutku.

Na pojedinim mečevima ima veću mogućnost da razigrava ekipu, na drugim je dominantniji u skoku, košgeterski je uglavnom konstantan, a dobar početak zabeležio je protiv Finiksa.

Na ovom meču nadigrao je jednog od svojih boljih čuvara, Diandrea Ejtona, ubacio 27 poena uz 13 skokova i dve asistencije za 34 minuta na parketu, protiv finalista prošle sezone NBA lige.

Pred sam početak MVP i šampionske trke, Jokić je „presekao“ pitanje o MVP tituli.

Postavljeno mu je pitanje o tome da li ima dodatnog pritiska zbog odbrane priznanja, ali samo pitanje nije završeno.

„Brate, zaista, nije me briga uopšte za to“, rekao je Jokić i stavio tačku na priču.

Ipak, tu tačku Amerikanci ne stavljaju, već na početku sezone prave se kalkulacije i kvote o potencijalnom MVP-ju.

Primera radi, portal „Draftkings Nations“ izneo je predviđanja i Luka Dončić je favorit sa kvotom 4.8.

Foto: Tanjug/AP Photo/Mark J. Terrill

Slede Kevin Durent, Džoel Embid, Janis Adetokumbo, Stef Kari i Demijan Lilard pre Jokića, koji je tek na sedmom mestu sa kvotom 16.

„International Business Times“ ima sličnu listu, Dončić je prvi i slede Durent, Adetokumbo, Embid, Kari, Lilard i Lebron pre Jokića, koji ima kvotu 17.

Portal sportsbettingdime.com Jokića drži na sedmom mestu, baš kao i „Draftking Nations“, identičan je redosled i iza Jokića su Džejms, Harden i Trej Jang, saigrač Bogdana Bogdanovića.

„Oddsshark“ ima identičnu listu, s time da je Devin Buker uz rame Treju Jangu, odmah iza Lebrona Džejmsa i Džejmsa Hardena.

Covers.com Jokića drži na osmom mestu, iza Dončića, Janisa, Durenta, Karija, Embida, Lebrona i Lilarda, a „Vegasinsider“ se izdvaja jer je Embida stavio na drugo mesto, iza Dončića.

Po njihovoj listi, Durent je treći, slede Adetokumbo, Kari, Lilard i Džejms pre Jokića koji ovde drži osmo mesto sa kvotom 17.

BONUS VIDEO Pavlovačko jezero, vila Novaka Đokovića

 

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar