Foto:TOM PENNINGTON / Getty images / Profimedia/MATTHEW STOCKMAN / Getty images / ProfimediaJason Miller / Getty images / Profimedia

Ne jenjava polemika u NBA ligi na dva fronta, i ko je najbolji timski, ali i ko je MVP.

Endrju Bogut, australijski košarkaš prozvao je poznati američki medij ESPN zbog toga što daje prostora Kendriku Perkinsu, koji u poslednje vreme proziva Nikolu Jokića.

PROČITAJTE JOŠ:

Nekadašnji trojkaš Džej Džej Redik podigao je pravu buru raspravom sa Perkinsom, nekadašnjim centrom Bostona i Oklahome, koji je prethodnih dana izneo nekoliko čudnih tvrdnji o Srbinu iz Denver Nagetsa.

Perkins je rekao da Jokić nabija sebi statistiku i da zato ima tripl-dabl u proseku, a onda i da je Nikola favorit zato što je belac.

„Kada je reč o igračima koji su osvojili MVP od 1990. godine, samo trojica koja su osvojila MVP pehar nisu bila među 10 najboljih strelaca lige… Stiv Neš, Jokić i Dirk Novicki. E sad, šta ti momci imaju zajedničko“, pitao je Perkins aludirajući na boju kože.

Na to mu je Džej Džej Redik odgovorio u emisiji Stivena Ej Smita „First Take“, a onda se nadovezao i Bogut, proslavljeni centar i nekadašnji NBA šampion sa Golden Stejt Voriorsima.

„Mislim, bez uvrede za tebe, ali i za emisiju ‘First Take’, jer mislim da je ova emisija veoma vredna i čast je što sam za ovim stolom svakog dana. Ali ono čemu smo svedočili je problem sa emisijom, gde mi kreiramo narative koji ne postoje u stvarnosti. Impliciraš da su beli glasači rasisti i da favorizuju belce… Jesi, baš to si uradio“, rekao je Redik dok je Perkins ponavljao „nisam“, pre nego što je počeo da viče da su to „činjenice“.

„Perkins je otišao od: ‘Nisam, nisam, nisam’, do ‘pa ja sam izneo činjenice’! Najniže grane za ESPN ovih dana“, napisao je Bogut.

Njega je rezignirala čitava situacija, nekoliko dana pošto je Perkinsa nazvao „ludački glupim“, pošto priča kako Jokić sebi povećava statistiku tripl-dablovima, a Denver je u 25 mečeva kad je Nikola imao tripl-dabl pobedio svih 25 puta.

BONUS VIDEO: Luda završnica meča Tejtum za pobedu, Embid za delić sekunde zakasnio sa trojkom preko pola terena

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar