Foto: Tanjug/AP Photo/Joe Mahoney

Ovo je jedan od primera kako se pravi dobra atmosfera u ekipi.

A u Denver Nagetsima atmosfera je poslednjih meseci na veoma zavidnom nivou, pa tim iz Kolorada ređa pobede kod kuće kao na traci. Nemaju poraz od decembra, prvi su na zapadu i jedna su od najmoćnijih ekipa u NBA ligi ove sezone.

PROČITAJTE JOŠ:

Nikola Jokić igra na MVP nivou, a kada je on na terenu i pored njega, Majklu Melounu, treneru Denvera, nije uvek potreban ni pomoćnik Rajan Bouven.

Upravo je Meloun probao da Bouvenu „vrati“ porodicu na prvo mesto prioriteta, što je otkrio američki novinar Vik Lombardi.

„Jako kul. Majkl Meloun kaže da je naložio svom pomoćniku Rajanu Bouvenu da ide na polufinalnu srednjoškolsku utakmicu Maunten Viste i Ista“, kaže Lombardi. Razlog je da bi Bouven gledao svog sina koji igra košarku i sigurno bi mu prijalo da vidi podršku u vidu oca sa strane.

Meloun je odreagovao na sličan način kao i litvanski trener Šarunas Jasikevičus pre nekoliko godina kada je svojim postupkom oduševio Evropu.

„Ne trebaš mi na klupi u San Antoniju u petak uveče. Potreban si mi u Denver koloseumu da budeš otac“, rekao je Meloun.

Jasikevičus je 2017. pustio jednog od, tada bitnijih igrača u Žalgirisu, Avgusta Limu da ne igra utakmicu protiv Neptunasa, jer mu se rodilo dete.

Litvanca su novinari tada pitali šta misli o odsustvu Lime i šta to znači timu.

„Timu? Kom timu? Jeste li videli broj navijača na tribinama? Važno je? Kada budete imali prvo dete, onda ćete shvatiti šta je najvažnija stvar u životu. Dođite tada i pričaćemo ponovo, jer ništa ne može da bude lepše od rođenja deteta. Verujte mi. Nisu to ni titule ni bilo šta drugo. Lima je trenutno u raju. Stvarno sam srećan zbog njega“, objasnio je Jasikevičus.

BONUS VIDEO: Ukradena lopta i asistencija Nikole Jokića

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar