Foto: AP Photo/Lynne Sladky)

Australijski košarkaš Endrju Bogut prokomentarisao je situaciju koja ovih dana kola NBA ligom.

Kendrik Perkins, nekadašnji košarkaš, a danas analitičar rekao je da Jokić, koji ove sezone prosečno ima 24,5 poena, 11,8 skokova i 10 asistencija po meču „nabija statistiku“.

PROČITAJTE JOŠ:

To smo prethodnih godina mogli da vidimo kod nekih drugih košarkaša, do nivoa da je izgledalo banalno, ali su u Jokićevom slučaju brojni bivši i sadašnji igrači podržali Srbina.

Jedan od njih je i Bogut, koji je Perkinsovu tvrdnju opisao kao glupost.

„Ako kažeš da je ovaj tip neko ko budži statistiku dok njegov tim ima 25-0 kad god ima takvu statistiku, onda si ludački glup“, napisao je Bogut.

Time je prokomentarisao objavu sa društvenih mreža poznatog analitičkog sajta Stat Muse, gde se navodi da je Jokić imao po 18 poena i skokova uz deset asistencija u tripl-dablu protiv Memfis Grizlisa.

Za 35 minuta na parketu šutnuo je samo deset puta, sedam je pogodio, a Denver Nagetsi imaju 25 pobeda i bez poraza su ove sezone kada somborski centar upiše tripl-dabl.

Tim iz Kolorada ove sezone ima skor od 45 pobeda i 19 poraza, po čemu je prvi na zapadu ispred Memfisa, dok Jokić grabi ka svom trećem MVP priznaju zaredom.

BONUS VIDEO: Ukradena lopta i asistencija Nikole Jokića

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar