Leri Nens
Foto: EPA-EFE/ERIK S. LESSER

Drugi odlazak Lebrona Džejmsa iz Klivlenda je ekipu ponovo vratio na nultu tačku i začelje NBA lige, ali bi stvari u narednom periodu mogle da se promene.

Kavalirsi su novi koncept premijerno predstavili u četvrtoj četvrtini utakmice protiv Majamija odigrane 25. februara.

PROČITAJTE JOŠ

Tim sa Floride je imao vođstvo od 19 poena, ali je trener Kavalirsa Džej Bi Bikerstaf pronašao formulu za povratak u meč, što mu se na kraju i isplatilo.

Klivlend je u odlučujućim momentima na parketu imao trojicu košarkaša koji mogu da igraju na pozicijama krilnog centra i centra – Lerija Nensa, Kevina Lava i Tristana Tompsona.

„Pomislili biste da nikada to više nećete videti. Greška! Bikerstaf je nastavio sa tom praksom pošto nije na raspolaganju imao dvojicu bekova, Darijusa Garlanda i Kevina Portera. U rotaciju „teškaša“ je ušao i Andre Dramond, pa su trilizi centara zabeležili ukupan višak od 44 poena za ukupno 70 minuta“, piše novinar ESPN Zek Louv.

Klivlend
Foto: EPA-EFE/ERIK S. LESSER

 

U takvoj podeli uloga, Leri Nens je sa 206 centimetara visine i više od 110 kilograma težine zaigrao na poziciji niskog krila, najviše zbog odbrane gde je dugim rukama i brzim nogama uspevao da „ukoči“ protivničke igrače.

„Nens je u sezoni ubacio 56 trojki, što nije učinio tokom cele svoje karijere. Uz to, Kavalirsi su razvili koncept brzih, kratkih i efikasnih unutrašnjih dodavanja. Oživevši „staru školu“ Kavalirsi su izgledali predivno“, ističe Louv.

Autor navodi da su Nens i Lav već prepoznati kao uspešni dodavači iz reketa, dok se takav epitet nije mogao dati Dramondu i Tompsonu.

„Oni su podcenjeni u tom segmentu, Dramond je beležio oko četiri asistencije po meču za Detroit pre dolaska Blejka Grifina“, podseća Louv.

Prema njegovim rečima, nova filozofija Klivlenda nije genijalna, ali je neočekivano rešenje za činjenicu da je ekipa bila osakaćena povredama i da je trener Bikerstaf pokušao da pronađe način da ima najbolje igrače na terenu, što je timu donelo četiri pobede od Ol-star pauze.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram