Zlatna rezerva čeka poziv… I novu priliku da ubaci 50 poena

Podeli:
Kroford
Foto: EPA/PAUL BUCK

Tri puta je bio imenovan za najbolju rezervu, jednom i za najboljeg saigrača, ali za Džamala Kroforda izgleda više nema mesta u NBA ligi.

Vižljasti bek u svojoj 40. godini ne želi da odustane od ideje da se još koji put pojavi na NBA parketu, ali je ona sve dalje od realizacije.

PROČITAJTE JOŠ

Kako se aktuelna sezona bližila zahuktavanju, sve su češći bili navodi da bi neko od kandidata za šampionski prsten mogao svoj tim da obogati i veteranskom figurom koja poznaje sve tajne košarke.

Basketaški mentalitet je Kroforda tokom 19 godina duge karijere činio važnim faktorom u svakoj od ekipa, a nastupao je za ukupno osam.

Za prva tri, Čikago, Njujork i Golden Stejt, uspeo je da postigne po 50 poena, što ga čini tek četvrtim igračem u istoriji NBA lige kome je to pošlo za rukom.

Kroford
Foto: EPA/MICHAEL NELSON

Malo je reći da se našao u odabranom društvu, pošto su takvim rezultatom mogli da se pohvale samo Vilt Čembrlen, Mozes Meloun i Bernard King.

Po odlasku iz Voriorsa u Atlantu je najavio da bi mogao da postane „zlatna rezerva“, a posle kratkog putovanja kroz Portland svoju prvu pravu kuću je pronašao u Klipersima.

Posle pet sezona provedenih u Los Anđelesu boravio je po godinu u Minesoti i Finiksu, gde je uz Kobija Brajanta postao jedini igrač koji je u 19. sezoni uspeo da na tri uzastopne utakmice postigne više od 20 poena.

Uz to, vredi dodati da je u poslednjem meču za Sanse ubacio 51 poen, te gorepomenutu ekipu ostavio iza sebe kao jedini igrač sa postignitih 50 i više poena za četiri ekipe.

Dobro zdravlje, veteranska prekaljenost, mnogobrojne veštine u rukama… To nije bilo dovoljno nijednoj od ekipa da uputi poziv Krofordu i omogući mu da se na pravi način oprosti od lige.

Kroford
Foto:: EPA/PAUL BUCK

„Nama treba Džamal! On može da odgovori brzo, a mi u maju možemo da dobijemo pojačanje jer nije sve kao što je trebalo da bude. Uvek nešto nedostaje“, rekao je nedavno veliki navijač Lejkersa, legendarni reper Snup Dog.

Reči hvale za Kroforda je imao i Entoni Dejvis, centar Lejkersa.

„On je instant poenter. Ako ga budemo tražili on će definitivno biti na listi. Može da pogodi kako mu se hoće. On poznaje igru, vešt je sa loptom…“, rekao je Dejvis.

Za dva dana (20. marta) Kroford će zvanično napuniti 40 godina… Možda neko u ligi ima pravi poklon za njega? Takmičenje se zbog koronavirusa neće brzo nastaviti, tako da ima vremena za razmišljanje.

A nema sumnje da je Kroford spreman da utrči sa klupe i promeni tok svega. U tome je bio najbolji.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram