Podeli
Foto: EPA-EFE/ERIK S. LESSER

Adam Silver, komesar NBA, priznao je da bi kasni start sledeće sezone mogao da utiče nacionalne timove koje će igrati u kvalifikacijama za Olimpijske igre, kao i na učesnike turnira u Tokiju.

Sezona bi trebalo najranije da počne u januaru 2021. godine, a plan je, prema rečima Silvera, da ima uobičajeni raspored od 82 utakmice u regularnom delu.

PROČITAJTE JOŠ

“Možda se suprotstavimo scenariju u kojem bi 15 najboljih NBA igrača propustilo OI, ali bi mogli da igraju drugi sjajni Amerikanci. Očigledno je da ima mnogo NBA momaka iz drugih zemalja koji bi da učestvuju na Olimpijskim igrama. To je nešto što ćemo morati da rešimo”, rekao je Silver za CNN.

Ukoliko bude 82 utakmice, regularni deo sezone bi bio završen u junu ili julu, kada je planirano održavanje olimpijskih kvalifikacija. Mnoge reprezentacije koje imaju NBA igrače, poput Kanade, Srbije, Grčke, Slovenije, Litvanije, Hrvatske i Turske, učestvovaće na tim turnirima.

To znači da će biti nemoguće da se igrači kao što su Adetokunbo, Dončić, Jokić, Bogdanović, Sabonis…, pridruže nacionalnim timovima u kvalifikacijama. Ako njihovi NBA timovi doguraju daleko u plej-ofu, najverovatnije neće moći da budu ni u u Tokiju.

“To su izuzetno jedinstvene i neobične okolnosti, kako za MOK, tako i za nas. Moraćemo nekako da pronađemo način da spojimo i povežemo ta dva konkurentska razmatranja”, dodao je Silver.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Komentari

Vaš komentar