Foto: EPA-EFE/ERIK S. LESSER

Finale Zapada između Denver Nagetsa i Los Anđeles Lejkersa podiglo je mnogo bure, posebno dueli Nikole Jokića i Dvajta Hauarda, a novi okršaj zakazan je u noći između utorka i srede od 03 sata.

Malo je nedostajalo da bude 1-1 u seriji konferencijskog finala, ali se Entoni Dejvis trojkom uz zvuk sirene pobrinuo da Lejkersi načine i drugi korak ka velikom NBA finalu.

PROČITAJTE JOŠ

Svesni su „jezeraši“ da mnogo toga u igri Denvera zavisi upravo od Jokića i zato na sve načine pokušavaju da zaustave srpskog asa.

Ni to što je „Džoker“ u drugom meču vezao 11 poena od ukupno 30 u poslednja tri minuta nije bilo dovoljno za izjednačenje u seriji.

Jednostavno, Jokić je „trn u oku“ protivnicima i to se ni ne trude da sakriju. Posebno Dvajt Hauard, iskusni NBA centar koji nema šampionski prsten i zato gleda da ovu šansu ne ispusti u dresu slavnog tima iz Los Anđelesa.

Brojne duele vodili su srpski i američki centar u prva dva meča, i Hauard svaku situaciju koristi da isprovocira glavnog igrača Nagetsa.

Tako ga je u prvom okršaju faulovima i uz pomoć sudija dobrim delom preselio na klupu, a u drugom je više gledao da isprovocira rivale nego da slavi čudesnu pobedu.

„Kad god zakoračim na parket, hoću da zna da sam tu. A, kako smo u istom hotelu, možda ga nađem i ispred sobe, i stavim mu do znanja da ću do kraja ove serije biti tu“, poručio je Hauard Jokiću.

Očito da je centar Lejkersa ove duele podigao na viši nivo, i da je u tome prilično preterao, jer…

„Marš kući! Marš kući“, uzviknuo je Hauard dok su njegovi saigrači slavili drugi trijumf, a on se okrenuo ka igračima Denvera uz pomenutu poruku.

Fizički obračun je sprečen, ali sigurno da će Jokić i Nagetsi imati dodatni motiv za pravi odgovor u trećem meču finala Zapada.

Zato budite uz Nova.rs blog uživo i ove noći, ili jutra, jer od 03 sata zajedno pratimo novu borbu Denvera i Lejkersa za veliko NBA finale.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare