Foto: FIBA

Jelena Bruks, kapitenka Srbije, izjavila je da je tim protiv Kanade pokazao da je jak i da u Tokio nije došao da prođemo kroz Olimpijske igre.

Košarkašice Srbije na startu OI pobedile su danas Kanadu 72:68 posle velike borbe, iako su u većem delu meča imale prednost.

PROČITAJTE JOŠ

„Na kraju smo se izvukle. Na svakom takmičenju naš prva utakmica je pola-pola. Nismo opuštene da igramo našu igru, stegnute smo i napravimo mnogo više grešaka nego što treba. Cilj nam je bio da nemamo mnogo izgubljenih lopti, mi smo imali ogroman broj. To je držalo Kanadu u životu, na kraju smo pokažali da smo jaki i da smo da nismo došli da prođemo kroz OI, već da se borimo do samog kraja“ rekla je Bruks srpskim novinarima u Tokiju.

Bruks kaže da je očekivala ovakva meč protiv Kanađanki.

„Znali smo ko je Kanada, šta su nam radili u Riju, video se nedostatak prijateljskih utakmica posle Evropskog prvenstva od sada. Ovde su nam sve prijateljske utakmice otkazane, mogli smo samo između sebe da igramo, a to nije isto. Ali uspele smo da zajednički pobedimo ovu utakmicu i da možemo da se pripemimo za dalje“, rekla je Bruks.

Košarkašica Ana Dabović kaže da joj je drago što se nije ponovio scenario iz Rija kada su košarkašice od istog rivala izgubile, iako su vodile 18 razlike.

„Bio je cilj da nemamo mnogo izgubljenih lopti, ali to nismo ispoštovale. Mnogo je teško igrati protiv Kanade, drago mi je da smo ih pobedili. Odgreagovale smo dobro u drugom poluvremenu, smanjile broj izgubljenih. Znamo da su nezgodna ekipa, da se bore, da ne odustaju. Na kraju je najvažnija pobeda“, rekala je Dabović, koja je dodala da su energija i atmosfera u timu bile krljučne u ovom meču.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar