Foto: Tanjug / AP Photo/Eric Gay

Košarkaši Slovenije pobedili su Argentinu u meču prvog kola Olimpijskih igara u Tokiju sa 118:100.

Slovenci su potpuno rasturili tim vicešampiona sveta sa Mundobasketa iz Kine, koji je pre dve godine na putu do svetskog srebra eliminisao Srbiju.

PROČITAJTE JOŠ:

Slovenija sa Lukom Dončićem i bez njega jednostavno nije ista ekipa i to se vidi i po meču u kom je Luka ubacio 48 poena.

Podelio je i pet asistencija uz još 11 skokova. Ispratio ga je Klemen Prepelič sa 22 poena, a Dončić u poslednjih nekoliko minuta nije ni igrao.

Sve to svedoči o nemoći ekipe Argentine, koju je sa 21 poenom predvodio veteran Luis Skola. Gabrijel Dek je dodao još 17 poena.

Majk Tobi je u timu Slovenije imao dabl-dabl sa 11 poena i 14 skokova, dok je saigrač Nikole Jokića Vlatko Čančar takođe bio dvocifren sa 12 poena.

Komentar na fenomenalnu igru Slovenca imao je i gazda njegovog kluba u NBA Mark Kjuban:

Samo je početak meča bio neizvestan, a onda je krenula serija Slovenaca koji su poveli 32:22 pred kraj prve četvrtine.

Do poluvremena je taj turbo mod slovenačkog tima doveo do +22, da bi u trećoj četvrtini Argentinci gubili i 30 razlike – 82:52.

Tek tada su Slovenci malo popustili i do kraja meča dozvolili rivalu da poraz učini koliko-toliko prihvatljivim. U narednom meču igraju protiv domaće selekcije Japana za tri dana.

Da podsetimo, Luka je došao blizu olimpijskog rekorda po broju poena u jednom meču. Taj rekord za sada drži Oskar Šmit, koji je u okršaju Brazila i Španije u Seulu 1988. ubacio 55 poena.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare