Foto: Srđan Stevanović/Starsport

Komesar NBA Adam Silver nije odbacio mogućnost da sledeća NBA sezona bude na kratko prekinuta za trajanja Olimpijskih igara na kojima bi mogle nastupiti neke zvezde iz najjače lige sveta, ali je taj scenario na kaju ocenio malo verovatnim.

„Razmišljamo o tome. Mislim da je malo verovatno da se u finalu, ako kasno krenemo s početkom sezone, zaustavimo na kratko zbog Olimpijskih igara“, izjavio je Silver za NBA TV i dodao:

„To ne znači da bismo se zaustavili samo za trajanja OI kada bi igrači nastupali u Tokiju. Oni bi trebalo i da treniraju s reprezentacijom, a onda da se posle Igara odmore“.

PROČITAJTE JOŠ

Olimpijske igre su zbog pandemije koronavirusa prebačene za sledeće leto i trebalo bi se održe od 23. jula do 8. avgusta. Pre toga su i košarkaški kvalifikacioni turniri, na kojem bi Srbija izvesno mogla da bude lišena pomoći NBA asova.

Prevashodno, u dresu „orlova“ ne bi bilo Nikole Jokića, Bogdana Bogdanovića, Nemanje Bjelice, a prošle sezone u NBA su bili i Boban Marjanović i Marko Gudurić.

U normalnoj situaciji, u kojoj bi NBA šampion bio poznat u junu, igračima bi ostalo dosta vremena za pripreme s reprezentacijom, a Silver je već najavio da sledeća sezona ne može da počne pre januara 2021. godine.

S obzirom na dužinu trajanja NBA sezone od devet meseci, očito je da će se preklapati sa Olimpijskim igrama u Tokiju.

„Ima toliko neverovatnih igrača od kojih možemo da sastavimo vrlo kompetitivnu ekipu. Zabrinut sam zbog nekih drugih reprezentacija čiji igrači igraju u našoj ligi. Njihova odsutnost bi činila veliku razliku za njihove reprezentacije“, naglasio je Silver.

Ipak, još ništa nije definitivno…

„Okolnosti su izuzetno vanredne, čak i da odlučimo da planiramo uzimajući u obzir OI u Tokiju, kako možemo da znamo kako će izgledati svet sledećeg leta i hoćemo li moći da nastavimo?“, zapitao se Silver, zaključivši na kraju da se „svi moraju prilagoditi“.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar