Maša Janković protiv Grčke; Foto: FIBA

Košarkašice Srbije, nakon uvodne pobede nad Italijom, deklasirale su Grčku sa 85:51 na Evropskom prvenstvu.

PROČITAJTE JOŠ

Za manje od 24 sata od teške i tek u produžetku izvojevane pobede protiv Italije, košarkašice Srbije odigrale su novi duel na Evrobasketu u Valensiji, ali je utakmica više ličila na lakši trening.

Protivnik je bila selekcija Grčke, koja je u prvom kolu ubedljivo poražena od Crne Gore, sa 70:55, a sada je prošla još gore.

Crvendakićeva je bila najefikasnija sa 13 poena, Butulija je dodala 11 uz osam skokova, dok je Spanu igrala za čast Grčke, kao strelac 10 poena.

Sve košarkašice Srbije koje su igrale, imale su košgeterski učinak i ravnomerno raspodeljenu minutažu, pa Marina Maljković može da bude zadovoljna.

Posebno se izdvaja druga deonica, u kojoj je Srbija primila samo tri poena.

Sad sledi dan pauze, u nedelju Srbija od 12.00 igra za prvo mesto grupe B protiv Crne Gore. To je meč za 1. mesto i direktan prolaz u četvrtfinale.

Osmina finale je već obezbeđena sa dve pobede, ali bi poslednji trijumf bio lepa prilika da se izbegne dodatna utakmica.

Grčka – Srbija 51:85 (13:17, 3:23, 21:25, 14:20). Dvorana: Pabelon Munisipal Fuente de San Luis (Valensija)

Grčka: Aleksandri 3, Anastasopulu 0, Diela 0, Louka 2, Tsineke 6, Bosgana 9, Fasula 4, Nikolopulu 3, Pavlopulu 7, Sotiriu 7, Spanou 10, Stamolamprou.

Srbija: Anderson 9, Butulija 11, Dugalić 5, Janković 7, Jovanović 8, Bruks 3, Čađo 8, Crvendakić 13, Dabović 5, Kajišnik 2, Škorić 7, Vasić 7.

Tok meča

Tvrdo je zaigrao tim Marine Maljković odmah u odbrani, a utakmica je otvorena serijom 9:0. Aleksandra Crvendakić je brzo ušla u simultanku sa sedam poena, Tina Krajišnik je dodala jedan koš, pa je u Grčkoj upaljen alarm tajm-autom.

Artemis Spanu je posle tajm-auta prekinula šutersku agoniju Grkinja, ali su ritam održale Sonja Vasić i Crvendakićeva do 15:9.

Usledio je period u kom su previše promašaja izređale naše reprezentativke, pa je Marina Maljković pri 17:11 uzela tajm-aut.

Nije to dalo rezultat, jedan napad nam je istekao, a Eleni Bosgana je pogodila za 17:13, što je bilo vođstvo na kraju 1. četvrtine.

Foto: FIBA

Pauza je prijala našoj selekciji i Marini Maljković, pa je 2. četvrtina otvorena serijom 13:0 za 30:13.

Funkcionisao je i ofanzivni skok, posle njega je i Nevena Jovanović upravo trojkom iz ugla odvela Srbiju na +17.

Sve to se samo nastavilo do potpune agonije Grkinje, koje su drugu deonicu izgubile sa čak 23:3.

Anđela Dugalić; Foto: FIBA

Samo je Marija Fasula dala koš iz igre za celih 10 minuta, a Ivon Anderson i Aleksandra Crvendakić su ubacile po 9 poena kao najefikasnije igračice Srbije.

Nije se pristup promenio u nastavku, nije bilo popuštanja, pa je delovalo da će podvig za Grčku biti meč sa barem 30 poena.

Na samo 3 minuta do kraja 3. deonice, bilo je 60:23 za našu reprezentaciju, pa je ostatak meča predstavljao samo rutiniranje sa pitanjem koliko će se dozvoliti Grkinjama da ublaže poraz.

Standings provided by SofaScore LiveScore

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare