Foto: KSS

Košarkaši Srbije pobedili su Crnu Goru 82:73 u pripremnom meču za kvalifikacije za Mundobasket i predstojeći Evrobasket.

Utakmica je odigrana bez prisustva publike i iza „zatvorenih vrata“ Beogradske arene i nekoliko dana nakon što je sa spiska Svetislava Pešića otpao Miloš Teodosić.

PROČITAJTE JOŠ:

Meč je počeo minutom ćutanja u čast žrtava masakra na Cetinju, gde je ubica vatrenim oružjem usmrtio deset ljudi, pre nego je i sam ubijen.

Najefikasniji su u pobedničkom timu bili Nikola Jokić sa 16 poena, Vasilije Micić je dodao 13, a Nikola Milutinov 12 poena.

Ognjen Dobrić je ubacio devet, koliko je imao i Boriša Simanić, Vladimir Lučić osam poena, Vanja Marinković šest, Nemanja Nedović četiri, Marko Jagodić-Kuridža tri, a Nikola Kalinić dva poena.

Kod Crnogoraca se istakao Marko Simonović sa 17 poena, koliko je imao i Bojan Dubljević, dok je Kendrik Peri ubacio 13 poena, a Nemanja Radović deset.

Srbija je protiv Crne Gore odigrala prvi kontrolni meč i pre onog sa Slovenijom 17. avgusta u Ljubljani.

Prvi takmičarski mečevi je očekuju u kvalifikacijama za Svetsko prvenstvo naredne godine, prvo protiv Grčke 25. avgusta, onda i protiv Turske tri dana kasnije.

BONUS VIDEO: Dramatična završnica meča Srbija – Slovenija, „orlići“ osvojili bronzu

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook, Twitter, Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar