Glavu gore!

Ženska košarkaška reprezentacija Srbije izgubila je od Australije sa 54:69 u trećem kolu grupne faze Svetskog prvenstva u Sindeju.

PROČITAJTE JOŠ:

Najbolja u našem timu bila je Ivon Anderson sa 16 poena, sedam skokova i šest asistencija. Dvocifrena je bila još samo Saša Čađo sa 12 poena, ali je imala šut iz igre 4/15.

Kod Australije najefikasnija je bila Rebeka Alen sa 16 poena i pet skokova, dok je Marijana Tolo ubacila 12 poena uz pet asistencija.

Srbija nakon tri kola ima jednu pobedu i dva poraza i nalazi se u teškoj situaciji kada je reč o plasmanu u čevrtfinalu.

Veoma bitan meč naše košarkašice igraće u ponedeljak od pet sati i 30 minuta protiv reprezentacije Malija i tu imamo imperativ pobede.

Što se meča sa Australijom tiče, izabranice Marine Maljković u su igrale veoma slabo u napadu, mučile su se da nađu dobre pozicije za šut, a već u prvoj četvrtini čak pet puta nisu uspele da završe napad na vreme.

Australija je vodila od starta, ali nije uspevala da se odlepi. Srbija je prišla na 9:11, a nakon serije Australijanki Marina je tražila tajm-aut.

Na njemu je „zagrmela“ na svoje devojke „da se ne blamiraju“, ali to nije urodilo plodom, pa je novom serijom Australije zatvorena prva četvrtina – 10:18.

Ivon Anderson, Tina Krajišnik i Jovana Nogić su pokrenule Srbiju, ali su se domaće igračice raspucale, pa su trojkama povećale prednost na 19:30.

PROČITAJTE JOŠ:

Usledio je period konfuzne igre na obe strane, mnogo grešaka, ali je Anderson uspela da održi Srbiju u igri. Već u prvom poluvremenu je bila dvocifrena, a Australija je vodila sa 28:36 nakon prvih 20 minuta.

Muke Srbije u napadu su se nastavile i u trećem periodu, pa je Australija bila u seriji 0:10 u četiri uvodna minuta drugog poluvremena. Nakon tajm-auta proradila je defanziva našeg tima, Saša Čađo je vezala pogotke za tri, pa smo prišle na 37:48.

Nije se libila Čađo da potegne ni iz driblinga ni preko ruke, ali je Australija uglavnom uzvraćala na drugoj strani lakim poenima pod obručem 43:53.

Imala je šansu Srbija da se vrati i na startu četvrtog perioda, ali je nekoliko napada zaredom prokockano. Greške su brzo kažnjene trojkom Alen i nakon toga više ništa nije slutilo na dobro.

Australija je do kraja bez muke privela meč kraju i došla do druge pobede na domaćem terenu na Svetskom prvenstvu.

Grupa B, treće kolo:

Francuska – Mali 74:59

Australija – Srbija 69:54

Kanada – Japan 70:56

Srbija – Australija 54:69 (10:18, 18:18, 15:17, 11:16)

Dvorana: Sidnej Superdom, Australija. Sudije: Maj Kazuko Forsberg, A. Silva, Dž Batista Palermo.

Srbija: Anderson 16, Čađo 12, Jovanović, Nogić 7, Krajišnik 6, Katanić, Stanković 2, Đorđević 4, Zec, Topuzović 4, Raca 3, Škorić. Selektorka: Marina Maljkovič.

Australija: Alen 16, Blicavs 2, Garbin 0, Džordž 4, Džekson 9, Medžen 0, Magbegor 6, Mali 0, Talbo 10, Tolo 12, Valas 0, Vitkomb 10. Selektorka: Sendi Brondelo.

Srbija - Australija 54:69

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare