Basket 3x3 Srbija Basketaška reprezentacija Srbije Bulut Majstorović Vasić Ratkovica
Foto: Tanjug/AP Photo/Charlie Riedel)

Težak start za Srbiju na Svetskom prvenstvu u basketu 3x3.

Basket reprezentacija Srbije pobedila je u prvom kolu Svetskog prvenstva reprezentaciju Novog Zelanda rezultatom 21:19.

PROČITAJTE JOŠ

Orlove je do trijumfa vodio Mihailo Vasić sa deset poena, dok je Dejan Majstorović ubacio sedam. Strahinja Stojačić dodao je tri, a Marko Branković jedan.

Na drugoj strani, najefikasniji je bio Tadž Vinijard sa devet poena, dok su Mekalaf i Bezant dodali po četiri.

Srbija se mnogo mučila i gubila veći deo meča, ali je u završnici uspela da napravi preokret i spreči iznenađenje na startu šampionata u Antverpenu na kojem naši momci brane titulu.

Nisu dobro krenuli srpski basketaši i Novi Zeland je to iskoristio da se na startu odlepi. Brzo je rival poveo sa 3:0, a onda se upalio Lazar Vasić.

Prvo je sa dva poena smanjio razliku, a onda sa još dva doneo prvo izjednačenje od 4:4.

Međutim, sjajno su Novozelanđani šutirali u tom periodu i ponovo su uspeli da se odlepe. Naši su promašivali zicere i slobodna bacanja pa je rezultat brzo bio 11:7,pa potom i 14:9 za rivala.

Delovalo je u tom trenutku da će naši momci doživeti ubedljiv poraz, ali je polako i ekipa Novog Zelanda počela da promašuje.

Vasiću se priključio i Stojačić i malo po malo se topila prednost da bi naši stigli do izjednačenja 15:15. Da nisu promašivali zicere i otvorene šuteve, verovatno bi i ranije uspeli da se vrate, ali je odbrana bila na visokom nivou u tim momentima.

To je dalo krila našim basketašima koji trojkom Majstorovića uspevaju po prvi put da povedu, a onda je usledila dramatična završnica.

Pogađali su i jedni drugi, ali je Majstorović koji je bio loš veći deo meča preuzeo odgvornost i pogodio odlučujući poen za pobedu na 50 sekundi do kraja.

U grupi A su još Francuska, Brazil i Portoriko, a Srbija upravo sa Portorikom igra u drugoj rundi, od 14.55.

BONUS VIDEO Slavlje košarkaša Zvezde nakon osvojene titule prvaka Srbije

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar