Foto: EPA-EFE/OMER MESSINGER

I dalje neizvesna sudbina iskusnog beka

Košarkaški klub Crvena zvezda juri novo pojačanje i to na poziciji beka šutera, a meta je Argentinac Luka Vildoza, prenosi španski portal „Encestando“.

Za Vildozu je zainteresovan i Makabi iz Tel Aviva, koji bi uskoro mogao da otpusti Ostina Holinsa, koji je letos napustio Mali Kalemegdan.

Vildoza ima 27 godina, može da pokrije i poziciju plejmejkera, a ima i evroligaško i NBA iskustvo. Pet godina je branio boje Baskonije, a onda se otisnuo u NBA ligu.

PROČITAJTE JOŠ:

Prvo je nastupao za Njujork Nikse, ali je već u oktobru otpušten nakon samo dve odigrane utakmice u Letnjoj ligi. Ipak, od ideje da zaigra u NBA nije odustao, pa je dobio dvogodišnji ugovor sa Milvoki Baksima.

Ni tamo se nije dugo zadržao, nije ispunio očekivanja, pa se moglo naslutiti da je povratak u Evropu blizu.

Za Zvezdu ugovor sa Vildozom ne bi bio ni preskup, s obzirom na to da je Argentinac dobio novac od Baksa i verovatno bi mu prioritet bio da u Evroligi ima mogućnost da se nametne kao lider u ekipi.

Ne treba zaboraviti da Makabi može da ponudi više novca od Zvezde, ali je tamo pitanje kako bi se Vildoza uklopio sa Lorencom Braunom i Vejdom Boldvinom na istoj poziciji.

Vildoza je 2020. godine bio šampion Španije sa Baskonijom, a ujedno je proglašen i za MVP-a finala. Sa reprezetacijom Argentine je osvojio dve srebrne medalje (Svetsko prvenstvo i Kup Amerike), kao i dva zlata (Panameričke igre i Južnoameričke igre).

BONUS VIDEO Navijanje na Zvezda – Budućnost, mesta prazna zbog kazne

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar