Foto: Anne Ryan-USA TODAY

Skoro ceo svet gleda "Poslednji ples". Ipak, generalni menadžer Hjustona Deril Mori, odlučio je da se prikloni manjini.

Ne želi da se nacrta ispred ekrana dok traje romantizovani „stampedo“ Majkla Džordana i „ostalih bikova“ iz 1998. godine.

„Ne gledam. Da sam morao, skočio bih s balkona. Odrastao sam u Klivlendu i nisam hteo ponovo da gledam kako ‘ubijaju’ Krega Iloa. Nemam želju da oživim sećanja iz detinjstvo u kojima je Majkl Džordan tukao moju voljenu ekipu (Kavse)“, rekao je Mori, aludrajući na 7. maj 1989. i čuveni Džordanov šut iz majstorice koji je u poslednjim sekundama bacio na pod Kavse, a Bulse poslao u drugu rundu plej-ofa.

PROČITAJTE JOŠ

Mori, poznat kao osoba spremna da iznese u javnost svoj sud, čak iako se mnogima neće svideti, kao što se nije svidelo Kinezima kada je podržao proteste u Hong Kongu, zbog čega najmnogoljudnija zemlja na svetu i dalje ne želi da prenosi NBA mečeve, pokazao je da zna da se našali i na svoj, odnosno račun svog tima.

Složio se sa Šakilom Onilom da ovogodišnji šampion mora da nosi zvezdicu zbog uslova pod kojima će se igrati završnica, ako se uopšte bude igrala.

„Mislim da su Roketsi ove godine predodređeni slave, jer naše titule uvek imaju zvezdicu“, rekao je Mori, indirektno kritikujući pomenuti dokumentarac u kome je pokušano da se predstavi da je 1994. i 1995. godine Roketsi na čelu sa Hakimom Olajdžuvonom stigli  do šampionskih prstenova, jer je Džordan bio u prvoj penziji.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare