Foto: Printscreen Youtube

Košarkaški klub Fuenlabrada oprostio se od Milenka Savovića, nekadašnjeg asa Partizana koji je u crno-belom dresu proveo 12 sezona.

PROČITAJTE JOŠ:

Savović je preminuo pre dva dana od posledica zaraze koronavirusom u 61. godini, a tokom duge i bogate karijere u kojoj je osvojio tri titule šampiona Jugoslavije, tri Kupa Koraća i dva Kupa SFRJ, susreo se i sa Fuenlabradom.

Ovaj španski klub podsetio je da je Milenko igrao u Granadi posle Partizana, te da je bio sportski direktor Partizana 1991. i 1992. godine.

Jugoslavija je tada bila pod sankcijama, pa je moćan tim Partizana koji će osvojiti titulu prvaka Evrope, uzdizan u Španiji.

„Počelo je baš teško jer je stigla zabrana da igramo u Beogradu. Potpisali smo ugovor oko televizijskih prava, ali je bilo pitanje gde ćemo da igramo? Ponudili su nam Španci Sevilju, La Korunju ili predgrađe Madrida. Računam – igramo domaću ligu, pa onda u Španiji kao domaćini, pa gostovanja.

„Mislim se gde da treniramo od tih svih putovanja? Jeftinije nam je da budemo u Madridu nego da putujemo iz Beograda“, rekao je Savović u jednom intervjuu pre nekoliko godina.

Zato su se iz Fuenlabrade, oblasti jugozapadno od prestonice Španije oprostili od Savovića rečima: „Naše saučešće zbog gubitka Milenka Savovića, sportskog direktora Partizana kada je Fuenlabrada bila njegov dom 1991. i 1992. godine. Bio je i igrač Partizana i Granade. Podrška za porodicu i prijatelje“.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar