Šakota
Foto: Srdjan Stevanovic/Starsportphoto

Crvena zvezda u sredu od 18.45 časova gostuje Fenerbahčeu u okviru 27. kola Evrolige, a pred duel u Istanbulu Dragan Šakota je otkrio očekivanja i istakao da se na spisku putnika za Tursku nisu našli Čarls Dženkins i Ognjen Dobrić.

„Opet nam predstoji dupla nedelja, Fenerbahče pa Makabi. Igramo na svaka dva dana i sigurno da nije lako u takvoj situaciji nadmetati se sa ekipama koje imaju aspiraciju za visok plasman“, rekao je trener crveno-belih i dodao:

PROČITAJTE JOŠ

„Igramo protiv prošlogodišnjeg pobednika regularnog dela sezone. Ne znam zašto su ove sezone ispod očekivanja, gledao sam njihove utakmice i tehnički gledano, imaju sve. Imaju isti stil godinama, dobre igrače i nadaju se visokom plasmanu, iako im je trenutno daleko. Nedavno su osvojili Kup Turske, a ukoliko se plasiraju u plej-of, biće ozbiljan kandidat za visok plasman“.

Strateg Crvene zvezde govorio je i o narednim obavezama šampiona ABA lige u regionalnom takmičenju.

„Predstoje nam još dve utakmice u ABA ligi i treba da budemo koncentrisani kako bismo ostvarili dve pobede i kako bi se obezbedila treća pozicija. Gledamo da izvučemo maksimum, nećemo da kalkulišemo“, rekao je Šakota i dodao da ne razmišlja o tome da li će rival Zvezde u plej-ofu biti Partizan ili Budućnost.