Džastin Kobs Budućnost
Foto: ABA liga/Budućnost Voli

Budućnost je rešila crnogorski derbi i jedan od derbija 20. kola ABA lige u svoju korist, jer je pobedila Mornar na svom terenu rezultatom 93:88.

Podgoričani su ostali u trci za prvo i gotovo obezbedili drugo mesto pred plej-of, dok Barani i pored poraza mogu do doigravanja, ali ne zavise sami od sebe.

Ovakav rasplet u „Morači“ najviše ide na ruku Crvenoj zvezdi, koja je trećeplasirana sa učinkom 13-7.

PROČITAJTE JOŠ

Iza nje su Mornar, Cedevita Olimpija i Primorska sa po 12-8, pa je jasno da će u poslednja dva kola voditi žestoku borbu za četvrtu poziciju, pod uslovom da Zvezda zauzme mesto u plej-ofu.

Budućnost je odigrala sjajno prvo poluvreme i sa +19 otišla na veliki odmor. Imala je i 22 poena prednosti u trećem kvartalu, i onda je umalo prosula sve u poslednjoj četvrtini, ali su gosti stali na pragu čudesnog povratka u „Morači“.

U odlučujuću deonicu ušlo se rezultatom 70:63, da bi sredinom ovog perioda na semaforu pisalo 77:74. Ipak, to je bilo sve od Mornara, jer je domaći tim serijom 7-0 otklonio sve dileme oko pobednika.

Budućnost je do trijumfa predvodio Džastin Kobs sa dabl-dablom od 20 poena i 10 asistencija za indeks 33. Efikasniji od njega za poen bio je Hasan Martin i zajedno su postigli skoro polovinu poena ABA viceprvaka.

Bolji od ostalih u Mornaru bili su Nidam i Voler sa po 16, odnosno Bjelica i Vajthed sa po 13 poena.

ABA LIGA, 20. KOLO

Subota:

Krka – Partizan 61:76

Zadar – FMP 81:76

Nedelja:

Mega – Igokea 87:76

Primorska – Cibona 79:78

Crvena zvezda – Cedevita Olimpija 88:73

Ponedeljak:

Budućnost – Mornar 93:88

ABA
Foto: Skrinšot/www.aba-liga.com