Dragan Sakota
Foto: Srđan Stevanović/Starsport

Dragan Šakota se u meču sa Cedevitom Olimpijom vratio na klupu Crvene zvezde, pošto je propustio evroligaški put u Vitoriju zbog zdravstvenih problema, a njegovi izabranici su se vratili na pobedničku stazu.

„Čestitam igračima na ubedljivo ostvarenoj pobedi. Nadoknadili smo razliku iz Ljubljane, što je bio jedan od zadataka. Početak je bio baš kako treba, jedini problem u prvom poluvremenu je bio ofanzivni skok protivnika, ali smo i to kasnije iskontrolisali. Ovo je ekipa koja igra brzu košarku, izdržali smo sva iskušenja, pa sa optimizmom gledam na preostala dva kola – bio je zadovoljan iskusni stručnjak.

Vođenje tima u Istanbulu, protiv Fenerbahčea, ponovo će prepustiti pomoćniku Andriji Gavriloviću, dok će on meč posmatrati na televiziji, kao sa Baskonijom.

„Nije mi bilo lako da gledam taj meč. Kad se ekipa vratila iz Vitorije, na aerodromu smo održali sastanak i rešili da podignemo atmosferu. Nikom nije prijatno, ni igračima, ni trenerima kada tim igra promenjivo. To nije fenomen koji prati samo nas. Znali smo da utakmica ima veću važnost, ali ako je nešto bilo dobro u Vitoriji onda je to podeljena minutaža. Gledao sam danas prvenstveni meč Fenerbahčea koji je takođe igrao u drugačijem sastavom.“

Dženkins se, posle pauze zbog istegnuća ligamenta, vratio u 12, ali nije ulazio u igru, dok se Lukas, poslednje pojačanje još traži u igri.

PROČITAJTE JOŠ

„Dženkins nije dovoljno spreman, a važan je igrač. Rekao je da se oseća bolje sa svakim treningom. Igrač je fizikalija, ne oseća se dobro kada ne može da se spusti u stav. Očekujem da će biti spreman za sedam dana. Videli smo da nije moguće i da se Stratos što pre vrati. Morali da vodimo računa o nekim stvarima, oporavku iz povreda… Kuridža se dugo uklapao, pa se povredio, pa onda dugo igrao na energiju. Večeras je odigrao muški, pokazao druge kvalitete.

Crveno-beli su trijumfom nad Ljubljančanima praktično obezbedili plasman u plej-of. Ostalo je još samo da se vidi s koje pozicije. Najbliži su trećoj, odakle bi u polufinale na Budućnost, dok četvrta donosi seriju derbija s Partizanom.

„Ne možemo da izbegnemo najbolje ekipe u plej-ofu. Ne kalkulišemo. Do sada je postojala opasnost da se ne plasiramo među četiri. Pogledajte Primorsku. Bila je donedavno daleko ispred nas, a sada su i dalje u poziciji za plej-of, uprkos svim izmenama u timu. Nemamo šta da razmišljamo, idemo da igramo i borimo se.“