Foto: EPA-EFE/Adrian Ruiz de Hierro

Trener Himkija Rimas Kurtinaitis je govorio o odluci da se ponište svi rezultati iz ove sezone VTB lige.

To regionalno takmičenje je prekinuto zbog proglašene pandemije koronavirusa.

PROČITAJTE JOŠ

„Nije moglo da se igra, čekalo se do poslednjeg momenta. VTB je verovatno jedna od poslednjih liga koja je prekinuta. Mislim da sport trenutno nije potreban svetu i da treba razmišljati o tome kako preživeti sve“, naveo je Kurtinaitis.

Kako je istakao, nije dobro prekidati sezonu, ali je to moralo da se uradi.

„Mi smo imali velike ambicije. Odluka o poništavanju rezultata nije dobra. Ne možete da obrišete to što se neko povređivao, bolovao, lomio noge. Džeremi Evans je polomio nogu tokom sezone. I sada neko da kaže da se to ne računa?“

Kurtinaitis je potom istakao „da se zna kako se donose odluke u Rusiji“.

„Himki je bio jedini klub koji je bio protiv odluke da se stanje na tabeli ne računa. Znamo da je katastrofa kada CSKA ne osvoji titulu u Rusiji. Mi smo im je jednom priredili. Hteli smo to da uradimo i ove godine“.

Prema njegovim rečima, ekipa je bila potpuno spremna da ugrozi primat moskovskog velikana.

„Imali smo postavku i stil igre za to. Nadao sam e da ćemo imati šansu. Devet stranaca ne može da igra u VTB ligi, kao što je to slučaj u Evroligi. I tu smo bili bolji. U jedinoj utakmici koju smo odigrali u VTB ligi smo dominirali sa 96:80“, podsetio je.

Kurtinaitis je dodao da su se za titulu borile i ekipe Uniksa, Kubanja, Zenita.

„Moraju i oni da se poštuju, ali je VTB donela odluku. Nemam sumnju u to da bi tabela bila uvažena da je CSKA bio na prvoj poziciji. Kalendar se pravi po njima… Čuo sam da je predsednik CSKA Andrej Vatutin rekao da bi trebalo da dobijemo titulu na papiru. Ne treba nam to. Mi smo spremni da se borimo sa njima na terenu“.

Kako je istakao, način za donošenje odluka je bio smešniji od političkih izbora.

„Samo jedno pitanje je postavljeno, bez ikakvih alternativa. Zaustaviti ligu i poništiti rezultate? Druge opcije nisu postojale. Naš glas nije značio ništa“, zaključio je Kurtinaitis.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram