Kraj VTB sezone: EPA-EFE/SERGEI ILNITSKY

VTB liga je zbog koronavirusa odlučila da se sezona neće nastaviti, već da se prevremeno prekine. I to bez odluke o novom šampionu.

“Posle sumiranja rezultata glasova odsutnih članova Saveta lige, većinom je odlučen da se prevremeno prekine sezona. U situaciji kada su granice zatvorene, timovi nemaju priliku da treniraju, a klubovi prisiljeni da puste internacionalce kući, nije prikladno da se šampionat nastavi. S obzirom na širenje virusa u Evropi i svetu, mnogo važnije je zdravlje igrača, njihovih porodica, klupskih radnika i navijača”, rekla je Ilona Korstin, generalna direktorka VTB lige.

Šampionat je završen bez pobednika.

“Šampion neće biti određen, jer nije poštovan sportski princip. Ekipe su odigrale različit broj mečeva, ligaški deo nije završen. Neće biti odigran Kup Belova, a konačan plsman šampionata Rusije kasnije će saopštiti Košarkaška federacija Rusije”, dodala je Korstinova.

Zvanična potvrda da neće biti prvaka pomenutog regionalnog takmičenja stiže samo dan nakon što je „sviran kraj“ u VTB ligi. Isti scenario viđen je i u prvenstvu Slovenije, a moguć je i u Grčkoj.

Inače, članovi VTB lige su CSKA Moskva, Himki, Zenit, Lokomotiva Kubanj, Uniks, Parma Perm, Nižnji Novgorod, Jenisej, Avtodor Saratov (svi iz Rusije), Zelena Gora (Poljska), Cmoki Minsk (Belorusija), Astana (Kazahstan) i Kalev (Estonija).

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram