Foto: Nova.rs / Goran Srdanov

Košarkaški savez Slovenije pregovora sa Dimitrisom Itudisom. Ukoliko se dogovore, dozvolu grčkom stručnjaku treba da da CSKA s kojim ima ugovor do leta 2021.

Izbor Igora Kokoškova je bio perfektan. Srpski stručnjak je vodio Sloveniju do titule evropskog prvaka 2017. godine. Stoga, tamošnji savez želi da nastavi u sličnom smeru, odnosno da na selektorskoj klupi vidi još jedno veliko trenersko ime , Dimitrisa Itudisa, dvostrukog osvajača Evrolige sa CSKA.

PROČITAJTE JOŠ

Kako piše „Mundo deportivo“, dve strane su započele pregovore. Ukoliko se dogovore, Itudis bi vodio Sloveniju na predolimpijskom turniru u Kaunasu (23-28. jun) i, ako izbore plasman, na Olimpijskim igrama u Tokiju, a zatim i u nastavku kvalifikacija za Evrobasket 2021.

Ugovor Itudisa sa CSKA veže do leta 2021. godine, pa će mu, ako postigne dogovor, za ozvaničenje saradnje sa KS Slovenije, biti neophodna saglasnost moskovskog kluba.

Slovenija će u Kaunasu biti u grupi B, s Poljskom i Angolom, dok su u grupi A Litvanija, Južna Koreja i Venecuela. Po dve ekipe iz grupe plasiraće se u polufinale, a pobednik finala izvadiće olimpijsku vizu.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram