Foto: EPA-EFE/ERIK S. LESSER

Kanadska vlada odbila je zahtev Toronto Reptorsa da košarkaške utakmice u predstojećoj sezoni NBA lige igra u tom gradu zbog pandemije koronavirusa, pa će bivši šampion biti domaćin u Tampi.

Takva odluka doneta je pošto u susednoj SAD vlada jaka pandemija koronavirusa i u Kanadi žele da saseku svako nepotrebno putovanje koje bi donelo rizik od širenja virusa.

PROČITAJTE JOŠ:

Zvaničnik, koji je tražio da bude anoniman, rekao je da postoji šansa da bi u nekom trenutku sledeće godine ta odluka mogla da bude preispitana.

PROČITAJTE JOŠ: Bobi i Jokić postali tandem, snimili su zajedničku reklamu

Nedugo posle toga, oglasio se i predsednik Toronta Masai Uđiri sa informacijom da će Reptorsi novu sezonu započeti u Tampi, na Floridi.

„Reptorsi su vredno radili sa javnim zdravstvenim vlastima na lokalnom, regionalnom i državnom nivou kako bi obezbedili plan koji bi nam dozvolio da igramo na domaćem terenu u ‘Skotijabank areni’. Razgovori su bili produktivni, naišli smo na snažnu podršku za te protokole. Trenutna zdravstvena situacija sa kojom su Kanađani suočeni, u kombinaciji da hitnom potrebom da se odredi gde ćemo igrati, znači da ćemo početi sezonu 2020/21 u Tampi na Floridi“, rekao je Uđiri.

On je rekao da franšiza nastavlja da radi zajedno sa zdravstvenim organima i vlastima kako bi se kasnije bezbedno vratili u Toronto.

„Bićemo domaćini van svoje dvorane i daleko od naših navijača. Kažu da u odsustvu ljubav jača. Nisam siguran da je to moguće u našem slučaju – mi volimo Toronto i Kanadu, znamo da imamo najbolje navijače u NBA. Za sada, zamoliću vas da navijate za nas iz daljine, a mi ćemo čekati na dan kada ćemo opet svi biti zajedno“, poručio je Uđiri.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar