Dejan Radonjić, trener košarkaša Crvene zvezde, govorio je za Nova.rs u prazničnom intervjuu o uspesima, porodici, trenucima opuštanja, šalama, ali i velikom problemu evropske košarke o kojem je nedavno pričao i Željko Obradović.

Radonjić je obeležio Zvezdinu epohu od 2013. do 2017. godine, da bi se krajem 2020. vratio na Mali Kalemegdan. Najtrofejniji je trener crveno-belih i nešto više od godinu dana „troši“ drugi mandat na mestu uspeha.

PROČITAJTE JOŠ

Ove sezone brane tri titule, zvanje šampiona ABA lige i Srbije, odnosno trofej Kupa Radivoja Koraća. Radonjić je za Nova.rs otkrio i kako se nose sa svim problemima, po čemu će pamtiti 2021. i kakve su želje za 2022. godinu, kako se opustio i da li su porodica i košarka njegove najveće ljubavi.

„U košarci sam toliko dugo, to je moja velika ljubav. A vreme koje imam pored ogromnih obaveza pokušavam da provedem sa porodicom“, kaže Radonjić u prazničnom intervjuu za Nova.rs.

Košarkaši Zvezde zbog brojnih povreda nisu kompletni uradili nijedan trening od početka sezone, a već su odigrali 32 utakmice.

Ritam je apsolutno nehuman, crveno-bele slomila je i korona, a pored pandemije i prenatrpan raspored toliko uzima maha. Zato je nedavno i trener Partizana Željko Obradović je rekao da ovako više ne ide i da nešto mora da se promeni u evropskoj košarci.

Dejan Radonjić Foto: Dragan Mujan/Nova.rs

„Mi smo u ritmu igranja na manje od svaka tri dana. Između toga imamo i druge obaveze, treninge, putovanja koja takođe opterećuju tim. Raspored je vrlo zahtevan, vidite i sami šta se sve dešava… Trudili smo da u svim situacijama dobro analiziramo i planiramo, i da dobro koristimo vreme koje se ukaže. Mnogo se pričalo o odnosu Evrolige i FIBA, „prozorima“, ligama, reprezentativnim takmičenjima tokom leta. Nadamo se da će se doneti neka odluka, naći neki model koji bi nam omogućio nama akterima da damo još više, ali i da oni pored terena više uživaju“, ističe Radonjić.

Trener Zvezde osvrnuo se i na momente posle teških poraza i velikih pobeda, i otkrio da li je zbog toga bilo neprospavanih noći.

„Zbog pobede teško (smeh). Sigurno da posle nekih mečeva imamo potrebu da uradimo određeni deo posla koji nekad traje duže, nekad kraće. Moramo da koristimo svaki luft da uradimo sve što treba da bismo sutra bili spremni za nove obaveze, mora da se reaguje brzo. Naporno jeste, ali tu smo, igramo Evroligu i ABA ligu, čekaju nas još dva takmičenja, to treba prihvatiti i naći najbolji mogući način kako da se funkcioniše“.

BONUS VIDEO Dejan Radonjić o porodici, Zdravku Čoliću, radonjizmu i željama za 2022.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook, Twitter, Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar