Foto: Peđa Milosavljević/Starsport

Košarkaši Partizana dočekaće Budućnost ove subote (20) u 2. kolu ABA lige, što je i prvi veliki derbi ove sezone na Jadranu.

Zanimljivi dueli obeležili su uvodnu rundu regionalnog takmičenja, a već u drugoj imamo sudar kandidata za sam vrh. Crno-beli nakon prvog ovosezonskog trijumfa dočekuju Podgoričane u Hali sportova „Ranko Žeravica“.

Četa Vlada Šćepanovića je posle šok poraza od čačanskog Borca i Huventuda savladala Veneciju na svom parketu, dok Budućnost ima maksimalan učinak od početka sezone.

PROČITAJTE JOŠ

Svakako da će Partizanu nedostajati pomoć publike, jer se igra pred praznim tribinama sprečavanja širenja koronavirusa. Zanimljivo da je Šćepanović bio i trener i igrač podgoričkog tima.

“Postoji nivo igre, pre svega mislim na odbranu i borbenost, na kojem Partizan uvek mora da bude. Očekuje nas utakmica sa ekipom koja je sjajno otvorila sezonu i koja sa pravom ima velike ambicije. Veliki izazov, ali ga rado prihvatamo sa željom da na njega odgovorimo na najbolji mogući način”, istakao je Šćepanović.

Njegov kolega Petar Mijović napravio je dobru ekipu, u kojoj se za sada istakao centar Vili Rid, MVP 2. kola Evrokupa.

„Velika utakmica i veliki protivnik. Treba očekivati jedan spektakl, nažalost bez prisustva publike. Partizan je jedan od najboljih timova u ligi, zadržali su kostur ekipe iz prošle sezone, koji su nadogradili u fizičkom smislu. Čeka nas težak posao. Očekujem da na njihovu čvrstinu odgovorimo, da njihovu fizičku dominaciju na određenim pozicijama svedemo na minimum“, rekao je Mijović za klupski sajt.

Vili Rid zna kako treba da igraju ako žele da se iz Beograda vrati sa trijumfom.

„Naš cilj je da uđemo sa što više energije, da se ‘zaključamo’ kao ekipa i ako to uspemo da uradimo možemo da se vratimo sa pobedom“, rekao je Rid.