Foto: Srđan Stevanović/Starsport

Neformalni sastanak, ne svih klubova, ABA lige je bio, ali su problemi ostali.

A, vremena je sve manje da se regionalno takmičenje uredi kako bi to trebalo da bude po slovu zakona, jer jedino tako bi račun Lige mogao da bude odblokiran bez bilo kakvog straha od novih prekršajno-krivičnih postupaka, zbog eventualno loših poteza.

PROČITAJTE JOŠ

Njih za sada vuče predsednik Budućnosti, Dragan Bokan, koji po svaku cenu želi da odblokira račun, o čemu svedoči i mejl koji je poslao klubovima-učesnicima sastanka u četvrtak.

„Poštovani, shodno dogovoru postignutom na sastanku održanom danas, 8. oktobra, u prilogu dostavljam dokument koji treba da se potpiše i overi od strane odgovornog lica u klubu. Molim vas da što je pre moguće počnemo sa potpisivanjem i vraćanjem skeniranog dokumenta sa potpisom kako bi pokušali noćas sve da završimo, a najkasnije sutra do 10 časova. Što se tiče klubova koji nisu članovi Društva, Borca i Splita, oni potpisuju zasebno isti dokument“, napisao je Bokan u mejlu, tražeći od klubova koji po valdinim dokumentima nisu suvlasnici ABA lige da potpišu dokument po kojem je on ovlašćen da odblokira račun.

Zapravo, od 12 osnivača i za sada, jedinih vlasnika ABA lige (jer nijedan prenos vlasništva nije do sada odrađen do kraja), čak šest klubova nije prisustvovalo sastanklu: Cedevita (danas Cedevita junior), Olimpija (da je sadašnji klub Cedevita Olimpija preuzeo vlasnička prava od Olimpije, ne bi stekla pravo učešća u ABA ligi, a da je obratno, ne bi mogla da igra najviši rang u Sloveniji), Metalac, MZT, Crvena zveza i Cibona.

Na drugoj strani, traži se od klubova koji nisu zavedeni u registar kao vlasnici da potpišu odobrenje da može da se odblokira račun „tuđe“ firme, što je dogovoreno na privatnom sastanku, a to se posebno zahteva od Borca i Splita koji čak nikada nisu pominjani kao vlasnici.

Stoga su pojedini klubovi tražili da se o svemu obaveste i klubovi koji nisu prisisutvovali sastanku, s pravom se plašeći da svojim potpisom za odblokiranje računa firme, čiji po dokumentima nisu vlasnici, ne naprave krivičnu povredu zakona.

Ukratko, da bi ABA liga ponovi zaplovila legalnim tokovima, prvi potez je da se sazove Skupština, regulišu pravno-svojinski odnosi, zatim se svi ti dokumenti zavedu kod nadležnih insititucija. U suprotnom, moglo bi da dođe do još vežih „talasa“ koji bi mogli potpuno da potope regionalno takmičenje.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar