Foto: Srdjan Stevanovic/Starsport

Ostoja Mijailović, predsednik KK Partizan, poručio je da će naredna nedelja biti veoma važna po pitanju daljeg funkcionisanja kluba.

Partizan je u Evrokupu pobedio Veneciju sa 95:73, ali dobre vesti tek se očekuju.

PROČITAJTE JOŠ:

Mijailović je gostujući na klupskoj televiziji poručio da klub narednih dana očekuje veoma važnu sudsku odluku u sporu sa bankom.

Podsetimo, klub iz Humske je, naime, tužio nekadašnju Marfin banku zbog uslova kredita i traži da ugovor koji je potpisan 2005. bude poništen. Sudskim veštačenjem je utvrđeno da Partizan ne samo da je vratio glavnicu od 1,9 miliona evra već je uplatio i više novca.

„Čeka nas turbulentna sledeća nedelja. Spor sa bankom na prvom stepenu je priveden kraju. Čekamo presudu, ističu zakonski rokovi da presuda bude gotova, možda sledeće nedelje. To je jedna od ključnih stvari u kom pravcu će klub da ide. Ako klub izgubi taj spor, vraćamo se starim problemima, prošlosti koju bih voleo da smo prevazišli. Naš pravni tim je gotovo tri godine danonoćno radio na tom predmetu. Ako dobijemo ovaj spor, to bi bila najveća stvar koju je ova uprava uradila“, poručio je Mijailović.

PROČITAJTE JOŠ: Bokan juri potpise, ABA liga ugrožena, klubovi zbunjeni

On je rekao da je optimista po pitanju krajnje odluke.

„Partizan je pokrenuo taj sudski spor, veštačenje je pokazalo da banka ima obaveze prema Partizanu. Nadam se da će pravda biti na strani Partizana. Borili smo se da dokažemo da je Partizan bio u pravu, da su postojaće neke netržišne stvari, i da je Partizan oštećena strana. Treba dodati i da postoji drugi stepen koji će doneti konačnu odluku“, istakao je Mijailović.

On kaže da se klub na sve načine bori da funkcioniše normalno u vreme pandemije.

“Kada uprava kluba treba da bude napadana, pokreće se tema da je klub u finansijskim problemima. Partizan se u ovim trenucima teško bori da plati račune na vreme, da isplaćuje zarade na vreme. Dovijamo se i da nađemo sponzore i da razumemo državu za njenu situaciju i za marketinške aktivnosti koje bi donele neke prihode u klub. Mislim da će ovo biti jako teška godina i borićemo se na mnogo načina da je završimo koliko-toliko pozitivno. Ne stoje priče pojedinaca da klub duguje 10-12 miliona, sedam miliona i tako dalje. Klub je izmirio sve plate za prošlu godinu, sada smo pozitivni u ovom trenutku ove godine, plaćamo obaveze na vreme, ali nisam siguran kako će biti u budućnosti“, kaže prvi čovek crno-belih.

Tu je i stari problem sa pandemijom koronavirusa.

„Ne znamo kakva će situacija biti sa Kovidom. Ako bi to prestalo do kraja godine, jer svi štede, kao i privreda… To se odražava u velikoj meri i na klubove“, zaključio je Mijailović.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare