Sterling Braun
Foto: Screenshot Twitter Andy Slater

Košarkaš Hjuston Roketsa Sterling Braun učestvovao je u tuči ispred jednog striptiz kluba u Majamiju, a sada je objavljen i snimak tog incidenta.

PROČITAJTE JOŠ

Prema navodima „Foksa“, čiji je novinar Endi Slejter objavio snimak, Braun je napadnut 19. aprila nakon što je ušao u pogrešno vozilo po izlasku iz kluba.

Osobe koje su u njemu sedele su mu nanele povrede glave, a navodno je dobio nekoliko udaraca bocom u glavu.

Sa njim je tom prilikom bio i Kevin Porter Junior.
Na snimku se vidi da mu je donji deo glave prekriveng krvlju, a navodi se da je zbog povreda glave kasnije i prevezen u bolnicu, a nakon što su mu sanirali rane pustili su ga da ode.

Braun ove sezone prosečno beleži 8,2 poena u 4,4 skoka po susretu.

Podsetimo, on je u periodu dok je igrao za Milvoki Bakse bio žrtva policijske brutalnosti. Početkom 2018. godine je uhapšen jer je nepropisno parkirao na praznom parkingu preko dva mesta za hendikepirane. Policajci su ga okružili, stavili mu lisice, naterali da legne na asfalt licem ka tlu, smejali su mu se i upotrebili elektrošoker, a jedan mu je nagazio na članak.

 

Braun je tužio grad smatrajući da je policija pregrubo reagovala zato što je Afroamerikanac. Grad mu je već juna 2019. godine isplatio 400.000 dolara, ali bez priznanja krivice i obaveze na promene u proceduri. Košarkaš je to odbio, rekavši da je ta ponuda „šamar u lice“ i da poenta tužbe nije bila iznuđivanje novca.

Grad je kasnije javno priznao da je prekršio ustavna prava Brauna, te se obavezao na uvođenje „konkretnih promena u policijskoj proceduri kroz 180 dana od potpisivanja nagodbe“. Dogovoreno je da nagodbom dobije 750.000 dolara.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar