Boban Marjanović nokautirao rivala Golden Stejt
Foto: Youtube Screenshot Chaz NBA

Luka Dončić je preuzeo svu odgovornost na sebe i još jednom briljirao. Ovog puta je doneo Dalasu trijumf nad Golden Stejtom sa ubedljivih 133:103, a do minuta su došli Boban Marjanović, koji je prerano isključen nakon neobične situacije, i Alen Smailagić.

Bila je ovo bitna pobeda za mesto u plej-ofu, a „ratnici“ su bili sebi veći neprijatelj, nego sam rival.

Iako su pogodili prva tri šuta, sledećih 10 minuta nisu uspeli da poentiraju, a Dalas je napravio ogromnu seriju od 25:0, pa i 33:4.

Veliku pažnju privukao je srpski reprezentativac Marjanović koji je na parketu proveo tek tri minuta, a uspeo je da uhvati dva skoka i jednom silovito zakuca.

PROČITAJTE JOŠ

U jednom trenutku krajem četvrte deonice je Marjanović umalo nokautirao Džordana Pula u želji da ga izblokira.

Rival je pao na zemlju, uhvatio se za mesto na kom je završila šaka srpskog centra, a on je prišao da mu se izvini jer se Pul nezgodno dočekao i praktično pao na parket.

Ipak, nije bilo „zle krvi“ jer je bilo jasno da Marjanović nije imao nikakvu nameru da povredi rivala, već samo da zaštiti sopstveni koš. Nakon kraćeg razgovora i izvinjenja meč je nastavljen, ali tek nakon što su arbitri poslali Bobija u svlačionicu dok se Mark Kjuban smejao.

Smailagić je u Golden Stejtu za šest minuta upisao dva poena i po jedan skok i asistenciju.

Koliko je Golden Stejt bio loš u prvih 24 minuta svedoči da su postigli samo 29 poena (osam pogođenih šuteva) i da su „ratnici“ šutirali manje od 25 odsto iz igre.

I pored toga što je Kristap Porzingis propustio novi meč, a što nije bilo ni Džoša Ričardsona, Dončić je savršeno uradio zadatak. Postigao je 39 poena uz šest skokova i osam asistencija, a nakon serije pogodaka u jednom momentu je odveo Dalas do +43.

Očekivano, u Golden Stejtu je najefikasniji bio Stef Kari koji je postigao 27 poena. Postigao je pet trojki, pa je njegov NBA rekord trojki u jednom mesecu povećan na 90.

NBA rezultati

Sreda

Boston – Oklahoma Siti 115:119

Šarlot – Milvoki 104:114

Indijana – Portland 112:133

Toronto – Bruklin 103:116

Hjuston – Minesota 107:114

Golden Stejt – Dalas 103:133

Foto: Screenshot Sofascore
Foto: Screenshot Sofascore

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare