Mega
Foto: Srdjan Stevanovic/Starsportphoto

Posle deset godina u klubu, osam na mestu šefa stručnog štaba Mega Bemaxa, Dejan Milojević će biti na dostojan način ispraćen iz sredine u kojoj se etablirao kao izuzetno kvalitetan trener.

U čast njegovog oproštaja od Mege gde je, osvajanjem trofeja Kupa Radivoja Koraća, plasmana u još tri finala i produkcije velikog broja vrhunskih igrača, ostavio neizbrisiv trag, u četvrtak (20.15 časova) biće organizovan revijalni meč koji će okupiti deo košarkaša sa kojima je Milojević sarađivao.

PROČITAJTE JOŠ

„Za meč vlada veliko interesovanje. Ali, zbog ograničenog kapaciteta hale i propisanih mera od strane nadležnih organa usled zdravstvene situacije, ulaznica više nemamo u opticaju, sve su već podeljene prijateljima kluba“, objašnjava generalni menadžer Mega Bemaksa Goran Ćakić.

Za ekipu „Deki ćao“ koju će s klupe voditi Dejan Milojević, igraće: Nenad Miljenović, Nikola Rebić, Jovan Novak, Ognjen Jaramaz, Nemanja Dangubić, Đorđe Simeunović, Rade Zagorac, Boris Savović, Marko Luković, Novica Veličković, Milenko Veljković, Nikola Janković, Stefan Fundić i Nikola Milojević.

Njima će se suprotstaviti sadašnji sastav Mega Bemaksa na čelu sa novim trenerom Vladimirom Jovanovićem, a sastav će biti pojačan za povremenog reprezentativca Srbije Aleksu Avramovića, koji je za Megu kao gost nastupao tokom 2012.

Milojević je za osam sezona Megu predvodio na 345 utakmica, uz 173 pobede. Takođe, 2016. godine doneo je prvi trofej u vitrine kluba osvajanjem Kupa Radivoja Koraća, a sa izuzetno mladim timovima, koji su nekada bili ubedljivo najmlađi u Evropi, Dejan je sa Megu doveo do još tri finala, dva u Kupu Radivoja Koraća i jednom u ABA ligi.

Ipak, ono po čemu je najviše postao prepoznatljiv to je izvanredan rad sa mladim igračima čiji je talenat prlivao u kvalitet. Do ove godine čak deste igrača iz Mege draftovano je u NBA, a trenutno čak sedmorica sa kojima je Milojević sarađivao u beogradskom klubu nose dresove ekipa iz najjače lige na svetu.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar