Milojević ide u Ameriku, na klupu Mege stiže Vlada Jovanović

Košarka 28. maj. 202020:50 > 21:17
Podeli:
Milojević
Dejan Milojević ide u NBA; Foto: Srđan Stevanović/Starsport

Definitivno je došlo vreme za iskorak - Dejan Milojević napušta Megu Bemaks i odlazi u SAD, dok na njegovo mesto gotovo izvesno stiže Vlada Jovanović, saznaje Nova.rs.

Posle 10 sezona, sjajni mladi stručnjak odlazi u NBA, koja mu je bila san, što je na određen način nedavno i najavio.

Milojević je već u tri navrata bio član u stručnom štabu NBA ekipa tokom Letnje lige, dok je u aprilu pričao o velikoj porodičnoj želji. Naime, njegov sin igra za Beovuk i trebalo je da dobije stipendiju u SAD.

PROČITAJTE JOŠ

„Borben je kao i ja, ali igra potpuno na drugoj poziciji, bek je, pa ne mogu da kažem da imamo sličnosti. Dovoljno je dobar da obezbedi stipendiju na američkom koledžu, tako da je naša porodična želja da naredne godine svi odemo u SAD. Mislim da je za njega najbolje da završi tamo fakultet, a i nadam se da će moj sledeći korak biti NBA liga. Ipak, želje su jedno… Ne znam da li će se ostvariti, ali plan nam je otprilike takav“, rekao je Milojević za „Novosti“ u aprilu.

Njega epoha u Megi počela je još 2010. kada je imenovan za sportskog direktora, godinu dana po okončanju sjajne karijeri, da bi 2012. seo na klupu.

Od tada je nizao uspehe, među kojima se izdvaja istorijsko osvajanje Kupa Radivoja Koraća (2016) kao najveći od svih. Nedavno je stiglo i priznanje od Igora Kokoškova, novog selektora Srbije, koji ga je uvrstio u stručni štab nacionalnog tima.

Milojević je najveći uticaj imao na razvoj mladih i talentovanih igrača, od kojih je čak njih 10 iz Mege izabrano na Draftu, a mnogi imaju zapaženu NBA karijeru. Među njima se, naravno, izdvojio Nikola Jokić. Profilisao se Milojević kao specijalista za rad sa perspektivnih košarkašima, koje kao po pravilu čekaju svetla najjače lige na svetu kada prođu kroz „njegove ruke“.

vlada jovanović
Vlada Jovanović stiže na klupu Mege; Foto: Peđa Milosavljević/Starsport

Sada je došlo vreme da se i Milojević usavršava u NBA, a da na njegovo mesto stigne Vlada Jovanović.

Bivši trener Partizana, Donjecka i Lokomotive Kubanj, kratko i Igokee, takođe je poznat kao strateg koji i te kako ume da prepozna kvalitet među momcima koji tek stasavaju.

Jovanoviće je pred dogovorom sa Megom, za šta ga je pored uspešnog rada sa mladim igrčaima preporučilo i pet trofeja kao glavnog trenera u dve godine (2010-2012) sa crno-belima.

Predvodio je uspešno i U18 i U20 selekcije Srbije, jer je sa reprezentacijom do 18 godina dva puta bio bio šampion Evrope, 2009. u Francuskoj i 2017. u Slovačkoj.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Komentari

Vaš komentar