Foto: Srdjan Stevanovic/Starsport

Dejan Milojević, doskorašnji trener Mega Bemaksa, bio je gost u jutarnjem programu televizije Nova S, "Probudi se".

Mladi stručnjak će posle osam godina napustiti klub u kom je stekao trenersku reputaciju.

PROČITAJTE JOŠ

Uprkos spekulacijama, on navodi da u ovom trenutku ne zna gde će nastaviti karijeru.

„Ne mogu to da kažem jer ne znam i to je jedina istina. Bilo je u novinama da idem u Ameriku, to je jedna od opcija. I verovatno je istina. Nekoliko klubova je zainteresovano, čekaju da se završi sezona, ali sigurno neću ići da radim bilo šta. Ako posao bude kakav bi trebalo da bude, sigurno ću ići. NBA liga će se nastaviti, nije prekinuta kao ABA liga iz finansijskih razloga, nastaviće se 31. jula i trajaće do oktobra, tek kad se završi biće pregovora, ja sam spreman da sačekam. Srećan sam čovek što mogu da biram. Videćemo. Primarni cilj je Amerika, ali postoje i alternative“, naveo je Milojević.

Kako je istakao, ukoliko bi otišao u NBA to će učiniti iz drugačije uloge u odnosu na druge evropske trenere.

„Mega je praktično razvojni klub za NBA ligu, dali smo deset igrača za mojih osam godina u Megi i ponosan sam na to. Samo Partizan ima više, 13, ali za celo svoje postojanje, Zvezda ima tri ili četiri igrača…“

On je naveo da se sistem rada u Megi svodi na pronalaženje talenata i davanje šanse da se razviju.

„Nikola Jokić je najveći ponos, on je jako talentovan momak i ja sam mnogo srećan što sam učestvovao u njegovom razvoju. Moja uloga je bila da mu pomognem da razvije svoj potencijal i to meni otvara vrata Amerike. I ne samo Jokić, drugi visoki igrači koji su tamo, Ivica Zubac, Goga Bitadze, Boban Marjanović… Svi koji su prošli sistem Mege su se tamo pokazali. U NBA su svesni da je Mega dobar projekat i ja sam ponosan na to“.

Foto: Srdjan Stevanovic/Starsport

Milojević je apostrofirao da samo prestižni Univerziteti Kentaki, UCLA i Djuk imaju više NBA igrača.

„Mega je napravila bolji posao od stotine koledža. Da li treba da se prave igrači za NBA ili da ostanu ovde? Treba, mi nemamo dovoljno novca da napravimo kvalitetnu ligu, kao što je bilo u staroj Jugoslaviji kada je igrač tek sa 28 godina mogao da ode. Mislim da je to loše, sada postoji tržište slobodnog kapitala i ako je neko dovoljno dobar za NBA, zašto ne bi otišao, što ranije, što pre se prilagodio. Tamo rade vrhunski treneri i čine sve da vas nadograde i razviju vaš potencijal“.

Milojević je nedavno imenovan i za člana stručnog štaba reprezentacije Srbije.

„Sjajno je bilo prvo okupljanje, uživao sam u radu sa Igorom Kokoškovim, najpre je vrhunski čovek, pa onda stručnjak. On je otvorio vrata mnogim trenerima, pokazao je da može da se napravi sjajna trenerska karijera od nule, ušao je na mala vrata i potom postao prvi trener u NBA“.

On je istakao i da ne treba govoriti o tome šta ovaj stručni štab radi drugačije u odnosu na prethodni koji je predvodio Aleksandar Đorđević.

„Radićemo najbolje što znamo, Saša je uradio sjajan posao, došao je Igor i nadam se da će se nastaviti jedna uspešna era naše košarkaške reprezentacije. Imali smo planove za okupljanje, trebalo je da se odigra i predolimpijski turnir, biće toga, ali sve malo kasnije“.

Milojević je za kraj rekao da je spreman na pritisak javnosti i imperativ pobede u reprezentaciji jer je već kroz to prošao kao igrač i član ekipe koja je osvojila titulu šampiona Evrope u Turskoj.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare